Folytatódik az útfelújítás
Város
2022. aug. 30.

Folytatódik az útfelújítás

A Fráter György utcát és a Damjanich utat készíttették elő ma a szakemberek. Szenna városrészben folytatódik az önkormányzati utak felújítása.

A Fráter György utca az egyik legelhanyagoltabb területe Szenna városrésznek. Nagyon időszerű már itt a teljes felújítás, hiszen a nyolcvanas évek elején kapott utoljára aszfaltot a szakasz. Azóta csak kátyúzások és apróbb javítások történtek. A kivitelező cég munkatársai a tervek szerint haladnak a feladatokkal.

„Múlt héten a Domb utcát sikerült leaszfaltoznunk, a Martinovics utcát és a Kosztolányit, valamint az Építők útja végén azt a kis szakaszt is sikerült helyreállítanunk. Jelenleg a Fráter György utcán vagyunk. Itt előkészülünk a csütörtöki aszfaltozásra. Jelenleg CKT-t húzunk egy nyolcvan méteres szakaszra, ahol igen rossz az útalap. Majd megtörténik a seprőzés, letakarítás és csütörtökön megkapja az aszfaltréteget” - mondta udák István, a Lasped kft. műszakvezetője.

Háromszázharminc méter hosszban, valamint három és fél méter szélességében hozzák helyre az utat a szakemberek. Néhány aknát kiemelnek, végül rendezik a padkát is.

A Damjanich úton is elkezdődtek ma a munkálatok a talaj kiegyenlítésével. Csák Árpád területi képviselő azt mondja, ezen a részen egyéb problémák is adódnak, mint például a vízelvezetés. Egy nagyobb esőzéskor ugyanis befolyik a csapadék a portákra, amely bosszúságot okoz az itt élőknek. Azt reméli, hogy az út aszfaltozásával ezt a gondot is sikerül valamelyest megoldani.

„A Damjanich utcának ez a szakasza az, amely még nem látott aszfaltot. Tehát ez valamikor egy salakos volt, többször lett javítva zúzott kővel. Nem kell még komolyabb eső sem, hogy elvigye a víz, úgyhogy miután erre volt lehetőség, hogy aszfaltot kapjon, és ez volt az egyik szempont, hogy amelyik még nem kapott aszfaltot, azt aszfaltozzuk. Így most ez volt, ami egyértelműen sorra került” - nyilatkozta Csák Árpád, területi képviselő.

Egyébként a Damjanich út egyéb szakaszainak javítása is tervben van egy másik pályázati forrásból. Az aszfaltozással megbízott kivitelező cég munkatársai, párhuzamosan is dolgoznak egy-egy városrészt érintően. A Domb utca padkarendezését holnapra tervezik, de a Ráctag úton is akad még tennivalójuk. A Damjanich út 153-197-ig terjedő szakaszát jövő hétfőn terítik be CKT réteggel. Ez négyszázhuszonhárom métert érint három méter szélességben.