Négy baleset történt két hét alatt a borsodnádasdi szerpentinen – legutóbb egy motorkerékpáros ütközött egy autóssal
Rendőrség
2022. aug. 29.

Négy baleset történt két hét alatt a borsodnádasdi szerpentinen – legutóbb egy motorkerékpáros ütközött egy autóssal

Mentőhelikopterrel szállították el azt a motorost, aki a borsodnádasdi szerpentinen ütközött össze szombaton egy autóssal. Ugyanabban a kanyarban két hét alatt négy baleset történt.

Szétszóródott apró üvegszilánkok a kiemelt szegély mellett. Szombaton délután a 25-ös főúton, Borsodnádasd külterületén már csak ez és az úttestre felfestett jelzések árulkodtak arról, hogy közlekedési baleset történt. Információink szerint egy autós és egy motoros ütközött össze. Az 52-es kilométerszelvényben történt a baleset. A csanádpalotai férfi Szentdomonkos irányából Borsodnádasd felé haladt motorkerékpárjával amikor nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, és egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol neki csapódott a szemből érkező kabai férfi által vezetett Opel Astrának.

„Mivel motorkerékpárosról van szó, ezért nyilván őt nem védi karosszéria, ezért a balesetnek viszonylag súlyos következményei lettek. A motorkerékpárosnak a bal alsó végtagja nagyon súlyosan sérült, őt a megyei kórház traumatológiájára szállították mentőhelikopterrel. Sajnos elmondható az, hogy ugyanezen a helyszínen az utóbbi két hétben három személyi sérüléses baleset történt, szinte ugyanebben a kilométerszelvényben. Sőt, a baleseteknek a java része ugyanebben a kanyarban következett be, ezért arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a nádasdi szerpentinen fokozott óvatossággal közlekedjenek az arrajárók” - hangsúlyozta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit. A helyszínelés másfél óráig tartott, a műszaki mentés több időt vett igénybe. A esetnél az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei is beavatkoztak.

„Szombaton 12 óra 28 perckor kaptuk a jelzést, miszerint Borsodnádasd külterület 25-ös számú főúton közúti baleset történt. A helyszínre két gépjárművel vonultunk, öt fővel. A helyszínen kollégáim azt tapasztalták, hogy egy személyautó, illetve egy motoros ütközött. Az ütközés következtében a motoros lába súlyosan megsérült. Ezután kollégáim az úttest letakarítását, illetve a teljes útzárat megszüntették” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Tetejére borult egy autó augusztus 16-án is az 53-as kilométerszelvénynél. A kocsit egy siroki férfi vezette, amikor a vizes aszfalton megcsúszott. Mivel viszonylag rövid időn belül ezen a környéken ez már a negyedik baleset, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya hamarosan felveszi a közútkezelővel a kapcsolatot és igyekeznek egy plusz jelzőtáblát kihelyezni, vagy valamilyen korlátozást bevezetni az érintett területen. Céljuk az ilyen jellegű balesetek megelőzése.