Főzőversenyt rendeztek az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet tagjai
Egyház
2022. aug. 23.

Főzőversenyt rendeztek az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet tagjai

Fantázianeveket adtak a főzőcsapatoknak az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet tagjai. A hétvégén megtartott bogrács partyn volt pincepörkölt vörös borral, de toros káposztát is készítettek.

Hangulatos zene fogadta az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet által megtartott főzőverseny résztvevőt. Az elmúlt hétvégén szervezték meg azt a szabadtéri programot, amelyre öt csapat jelentkezett. A negyedszer éltre keltett megmérettetésnek nem csak a főzés volt a célja.

„A közösségépítés talán a legfontosabb célzata. Hiszünk Jézus Krisztusban, de ugyanakkor ebben a hitben benne van a közösség építése is. Tehát mi egy Istent imádunk, és egy közösségbe tartozunk, és ezt gyakorlatilag is kifejezzük. Összejövünk alkalomról alkalomra. Nem csak augusztus huszadikán, de ez is egy nagyon jó lehetőség arra, hogy együtt legyen a gyülekezet” - emelte ki Baráti Róbert, az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora.

Fantázianevet is kaptak a csapatok. A „Pisztácia őrzői” chilis babot készítettek, a „Zúzósok” pedig zúzapörkölttel rukkoltak elő. Papp Dániel fiatal kora ellenére már több éve, vagyis gyermekkora óta a gyülekezet tagja. Azt mondja, nagyon szeret a közösségbe járni. Összetartónak, szeretetteljesnek jellemezte a kollektívát. A versenyen csapattársaival készített el egy különleges ételt.

„Nagyon jól szoktam magam érezni, amikor főzünk, akkor segítünk egymásnak. Jó szokott lenni” - mondta Papp Dániel.

Korábban is találkoztak már a közösség tagjai, de akkor a hagyományok szerint mindenki gulyáslevessel nevezett. Ez azért is volt könnyebb, mert egyfajta ételt kellett a zsűrinek bírálni. Most változtattak, hiszen feladták a csapattagok ezt a négy éves szokást.

„Most viszont olyat találtunk ki, hogy mindenki azt főz, amit szeretne. A mi csapatunk azt találta ki, hogy sertéskörmöt, csülköt meg marhalábszárat összefőzünk, kap egy üveg vörösbort és ebből lesz egy jó kis pörkölt. Kicsit hasonlít a pince pörkölthöz, de a szakemberek tudják, hogy lehet nem is ilyen az igazi. De mi így találtuk ki. Nagyon finom lesz az íze, ha nem rontjuk el” - nyilatkozta Nyeste Győző.

A szabadtéri programon sokan fotóztak, megörökítették a pillanatot. Egy jó hangulatú délutánt töltött együtt a közösség. Az ebéd elfogyasztását követően tombolahúzással, zenehallgatással és kötetlen beszélgetéssel ért véget a rendezvény.