Főzőversennyel egybekötött családi napot rendeztek Hódoscsépányon
Szabadidő
2022. aug. 22.

Főzőversennyel egybekötött családi napot rendeztek Hódoscsépányon

Főzőversennyel egybekötött családi napra várták a hódoscsépányiakat a focipálya előtti területen, ahol hét sátor alatt mutathatták be főzőtudásukat a jelentkezők.

Gyerekek rúgták a labdát a hódoscsépányi focipályán, de kézműves foglakozás, csillámtetoválás és ugrálóvár is várta őket. A szervezők ügyeltek arra, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozást. Hét sátor állt a rendelkezésére azoknak, akik kilátogattak a főzőversennyel egybekötött csépányi családi napra. Korábban a járvány megakadályozta, hogy ilyen vagy ehhez hasonló programon vegyenek részt az itt lakó családok, baráti körök tagjai. Most újra hagyományteremtő szándékkal jöttek össze, melynek a közösség összekovácsolása volt a fő célja.

„Nyilván elsősorban a főzés volt a cél, de szeretnénk itt Csépányon is egy közösséget teremteni, egy összetartó erőt, mert itt is nagyon sok jó ember és család lakik, és igazából a korábbi években nem nagyon volt családi nap szervezve. Most megpróbálunk ebből hagyományt teremteni” - mondta Csépányi Róbert, szervező.

Németh Ferenc és családja is kivette részét a családi nap sikeres lebonyolításából. Különleges alapanyagot ajánlottak fel a főzéshez, bárány gulyást készítettek saját nevelésű állataikból. Kettőt vágtak le a nap tiszteletére, remélték, hogy jól fog sikerülni, hiszen először főztek ilyen ételt. Sátoruk alatt többen serénykednek, mert nem egyedül érkezett az egész napos programra, mások is elkísérték.

„Feleségem, családom és a sportegyesület több tagja, a vezetőség is és a gyerekek is eljöttek. Próbáltunk arra törekedni, hogy ez egy családi nap legyen. Van itt ugrálóvár és arcfestés. Próbáltunk „csépányiasan” összejönni” - emelte ki Németh Ferenc.

A sátrak alatt többféle étel készült. A programon résztvevők megbeszélték egymással receptjeiket, tapasztalatot cseréltek és tanácsokat is adtak egymásnak. Azt mondták, igazi családias hangulat alakult ki a délelőtt folyamán.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, mert ebben a rohanó világban valóban nagyon jó az, hogy össze tudunk jönni mi csépányi emberek, és meg tudjuk magunkat méretni. Mi is nagyon szeretünk főzni, már tegnap elkezdtük az előkészületeket, a húst, a krumplit előkészítettük. Mi sima gulyást főzünk sertéshúsból, csülökből és füstölt húsból. Nagyon örülök, hogy ennyi ember körül vesz bennünket, és itt Csépányon nagyon jó ez a légkör. Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek” - nyilatkozta Surányi Gyuláné.

Miután az ételek elkészültek a zsűrizés következett. Egy háromtagú bíráló bizottság döntötte el, melyik csapat bográcsában főtt a legízletesebb ebéd. A családi nap célja a főzésen kívül az együtt szórakozás, a barátságok ápolása, új kapcsolatok kialakítása volt. Több generáció is jól érezte magát. Az idősebbek az ebéd készítése közben megosztották egymással örömüket, bánatukat. A szervezők elmondták, azon lesznek, hogy minél több hasonló rendezvényt meg tudjanak valósítani a jövőben.