Világításkorszerűsítés és felújítás – Nagy erőkkel zajlanak a munkálatok az egykori „Bik Mobil” épületének környékén
Város
2022. aug. 19.

Világításkorszerűsítés és felújítás – Nagy erőkkel zajlanak a munkálatok az egykori „Bik Mobil” épületének környékén

Megújul az egykori „Bik Mobil” épületének környezete. A felújítás egyik legfontosabb eleme a világítás korszerűsítése volt, huszonöt lámpatestet cseréltek ki a szakemberek.

Készült Ózd 700 éves évfordulójának évében 1972. Ez a felirat áll ezen a márványtáblán, amely a Vasvár út 60. szám alatti épület falára van helyezve. A legtöbb ózdi csak „Bik Mobil”-ként emlegeti ezt a helyszínt. Az erre járók az elmúlt hetekben azt tapasztalhatták, hogy nagy erőkkel zajlik a rekonstrukció a területen, ami azért is fontos, mert a város ezen részén elég régen történtek már hasonló munkálatok.

„A tavalyi esztendőben jelezték számomra a teret használó lakosok, hogy nagyon rossz itt már a világítás, és az esti órákban eléggé félelmetes erre járni, úgyhogy az Ózdinvest Kft.-t, akiknek több ingatlanja is van itt a régi „Bik Mobil” területén megbíztam azzal, hogy újítsák fel a közös területeket. Bár ez társasház, tehát nem teljes mértékben az önkormányzat tulajdona, de mivel sok önkormányzati ingatlan is van itt, ezért elkezdték a felújítást” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az épület nagy része új festést is kapott, valamint a kirakatokat, ablak és ajtókereteket is felújítják. A tartóoszlopokat is rendbe tették, a falról pedig igyekeznek eltávolítani a firkákat. Az egyik legégetőbb probléma a világítás megoldása volt, ebben is történt előrelépés. Amellett, hogy átvezetékelték a rendszert, huszonöt lámpatestet cseréltek ki.

„Itt most látható, hogy a világítás mellett rendbe tettük a lambériát, a lemezborításokat, a pillérek megújultak, az ereszdeszkákat körbefestettük és a kirakatportálok állapotát is rendeztük. Végül is javítottunk rajta olyan dolgokat is, amiket nem beszéltünk meg előre” - nyilatkozta Kuna István, az Ózdinvest Kft. műszaki csoportvezetője.

A négy fénycsöves armatúrák helyett korszerű energiatakarékos led paneleket építettek be. A fények este a közvilágítással együtt kapcsolnak be. A feladatokat öt fő bevonásával végzik, a rekonstrukcióra 5,6 millió forintot szántak. A munkálatokat július elején kezdték, és a kivitelezési terv szerint augusztus végére be is fejezik.