Közös emlékek
Kultúra
2021. aug. 17.

Közös emlékek

Idén immár hetedik alkalommal szervezték meg a Távol élő ózdiak találkozóját. Az eseményt a korábbi években Arlóban tartották.

Napsütéses idő köszöntötte a Távol élő ózdiak idei találkozójának résztvevőit szombaton, akik már délelőtt is szép számmal voltak jelen az Ózdi Horgásztónál. Tavaly a városi strand szolgáltatta a rendezvény helyszínét, idén azonban már a vízpart fogadta az érkezőket. A Kiss Zoltán által még 2015-ben indított kezdeményezés töretlen népszerűségnek örvend.

„A hetedik szervezés jól sikerült, mert vannak, de sokan délutánra ígérték, hogy jönnek. Délután azért már nincs olyan forróság, és akkor tervezünk még egy szalonnasütést itt a helyszínen. Estére, hogyha lehetséges. Mindenféleképpen azon vagyunk, hogy jól érezze magát mindenki” - hangsúlyozta Kiss Zoltán, szervező.

A legmesszebbre elszármazott ózdi Ausztráliában él, ám ő ezúttal nem tudott jelen lenni a találkozón. Voltak, akik családi okokból, vagy a szabadságolás miatt nem jöhettek el. Ám sajnos a járványhelyzet is nagyban nehezítette a helyzetet. A programon Farkas Péter Barnabás alpolgármester is részt vett, akinek köszöntő beszédét a megnyitó után hallgathatták meg a vendégek. Ekkor már javában folyt a szalonnasütés.

„Egy abszolút kellemes közeget tudnak ezzel teremteni. Egyrészt tudnak az emberek beszélgetni, másrészt ki tudnak kapcsolódni. Mint ahogy látható is, családok jelennek meg, ami azt jelenti, hogy a különböző generációknak meg kell találniuk az érdeklődési kört. Le kell őket foglalni, meg kell találniuk azt, ami igazán ki tudja kapcsolni őket ezen az alkalmon, és ez szerintem minden évben sikeres volt” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Kovács Sándor feleségével közvetlenül Debrecenből érkezett, ahová négy évvel ezelőtt költöztek. Azonban egy éve már Izraelben élnek. A találkozóra húga és öccse is elkísérte.

„Két alkalommal voltunk az Arlói-tónál ezzel a csapattal, de a Bolyki Napokon is részt vettünk már. Nem sűrűn járunk, de amikor tudunk róla, akkor mindig megejtjük ezt a látogatást” - nyilatkozta Kovács Sándor.

A találkozó végig jó hangulatban zajlott. Ehhez természetesen a zene is hozzájárult, amelyet Körmöndi Zoltán szolgáltatott. Már a következő évre is vannak tervek. Így a program szervezője a 2022-es augusztusi összejövetelre művészeket is szeretne meghívni. Ennek részletei azonban még kidolgozás alatt vannak.