Kézműves foglalkozást szervezett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény a strand területén
Szabadidő
2022. aug. 11.

Kézműves foglalkozást szervezett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény a strand területén

Szabadtéri programot kínált az Ózdi Városüzemeltető Intézmény a strand területén a gyerekeknek, akik a fürdőzés mellett kreativitásukat is kipróbálhatták.

Nem az első alkalom már, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény alkotni várja a gyerekeket. Különböző helyszíneken kínálnak lehetőséget számukra a kézműveskedéshez. Ez alkalommal az Ózd Városi Strandfürdő területén biztosították a szabadtéri programot.

„Tavalyi évhez hasonlóan, idén is szervezett a városüzemeltető intézmény a strandra kreatív foglakozást. Ez jelenleg a második alkalom, amit most tartunk. A foglalkozáson az itt lévő gyerekek, akik kilátogatnak a strandra, eltölthetnek egy-két óra hosszát, és alkothatnak a kedvük szerint” - mondta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A program megvalósításánál fontos szempont volt, hogy minél könnyebb és egyszerűbb tevékenységek közül tudjanak választani a gyerekek, de annál nagyobb élményt nyújtson azok elkészítése.

„Mai napon gyöngyfűzést, képek készítését ajánljuk. A gyerekek ragaszthatnak, de szatyrot, pénztárcát és kitűzőket készíthetnek” - emelte ki Bodnár Mária.

Letícia a strandolás közben vette észre, hogy lehetőség van kézműveskedni. Elmondása szerint otthon is szokott rajzolni és festeni, de most valami mást szeretett volna kipróbálni.

„Ragasztottam a szívre egy cicát és egy fagyit, és most csinálok egy kosarat” - nyilatkozta Csonka Letícia Mónika.

A felnőttek is jó ötletnek tartják, hogy a strand területén szerveznek ilyen és ehhez hasonló programokat. A fürdőzés után megpihennek, beszélgetnek és új barátságokat köthetnek a gyerekek.

„Szerintem a strandon nagyon jó ez a foglalkozás, mert sok gyerek igényli és szeretnek jönni. Szerintem nagyon jó gondolat” - tette hozzá Berki Tiborné.

Ezek a programok lekötik a gyerekek figyelmét, fejlesztik a kézügyességüket, de pozitív élményeket is nyújtanak számukra, hiszen a maguk által elkészített képeket, gyöngyből készült ékszereket, textiljátékokat, kitűzőket hazavihetik. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai legközelebb pénteken szerveznek foglalkozást. A Nagyvölgyi Állatsimogató Kézműves Házában várják az érdeklődő szülőket és gyerekeket.