Augusztus elején kezdődnek a teljes pályás aszfaltozások Ózdon. Több mint harminc útszakasz újul meg a városban
Város
2022. júl. 21.

Augusztus elején kezdődnek a teljes pályás aszfaltozások Ózdon. Több mint harminc útszakasz újul meg a városban

Aláírta városunk polgármestere a kivitelezési szerződést, így a képviselők javaslata alapján összeállított idei teljes pályás aszfaltozási projekt augusztus első hetében elkezdődik.

Az utak felújítása mindig is a legégetőbb problémák között szerepelt Ózdon, hiszen számos olyan szakasz található településünkön, amely még sosem látott aszfaltot, emellett persze azok is fontosak, amelyek az idők folyamán amortizálódtak. Évről évre egyre több helyi fenntartású út esik át teljes pályás aszfaltozáson. Városunk polgármestere számára prioritás ezek állapota, ezért az önkormányzat minden lehetséges eszközt megragad a helyzet rendezésére. A napokban egy újabb lépéssel közelebb kerültek az idei tervek megvalósításához.

„Aláírásra került részemről az útfelújításokkal kapcsolatos kivitelezési szerződés, egyeztettem a vállalkozóval. Augusztus első hetében fog felvonulni, akkor kezdik el a munkálatokat. Erre mindösszesen a szerződés megkötésétől számítva kilencven napja van, hogy a harminckét útszakaszon elvégezze a teljes pályás útaszfaltozásokat. Volt már szerencsénk hozzá, korábbi években is dolgozott a városban. Tudjuk, hogy jó munkát végez, tudjuk, hogy gyorsan dolgozik. Bízom benne, hogy mindenkinek a megelégedését fogja szolgálni az idei útaszfaltozás is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A munkálatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei felügyelik majd. A felújításnak köszönhetően több mint hét kilométer új aszfalt felületű útja lesz Ózdnak a város legkülönbözőbb területeit érintően. Az önkormányzat abban is bízik, hogy emellett még más lehetőségek is adódnak útfejlesztésre, hiszen számos megkeresés, javaslat érkezik feléjük a lakosság részéről ehhez kapcsolódóan. Amint forrás lesz rá, folytatják. A Területi Operatív Program Plusz keretében is beadtak egy 250 millió Ft-os útfelújítási pályázatot.

Az aszfaltozásokkal kapcsolatos kivitelezést a Lasped Kft. szakemberei végzik. Felkerestük a vállalat képviselőjét, aki telefonon azt a tájékoztatást adta, hogy a munkálatokat a Ráctag utcában kezdik majd el jövőhónap elején, de az ütemterv pontos kidolgozása még folyamatban van.

A korábbi tervekben a Drótos-tetőre vezető Bolyai Farkas út is szerepelt, azonban ezt idén nem, csak 2023 nyarán aszfaltozzák le, ugyanis időközben egy budapesti központú informatikai cég megvásárolta a korábban Antenna Hungáriaként működő vállalatot, a helyszínen található tv tornyot pedig lecserélik jövő év májusáig. A bontási és egyéb munkálatokkal kapcsolatos terhelés pedig tönkre tenné a frissen felújított utat, ezért a döntéshozók jobbnak látták ebben az esetben a halasztást.