Falfestés és takarítás – zajlanak a karbantartási munkálatok az Ózdi Városi Óvodák intézményeiben
Oktatás
2022. júl. 19.

Falfestés és takarítás – zajlanak a karbantartási munkálatok az Ózdi Városi Óvodák intézményeiben

Zajlanak a karbantartási munkálatok az Ózdi Városi Óvodák intézményeiben. A legtöbb létesítményben az udvaron és bent is tevékenykednek a dolgozók.

Az Ózdi Városi Óvodák tizenhárom feladatellátási helyén van szükség arra, hogy a nyári munkálatokat elvégezzék. Amíg pár intézmény fogadja a gyermekeket, addig a többi be tud zárni, és abban az időszakban az óvodaélet megzavarása nélkül tudják felújítani, tisztítani és karbantartani a létesítményeket. Kilenc intézményben a kinti udvari játékok új tanúsítványt kaptak, amit szeptembertől biztonságosan vehetnek majd igénybe az apróságok. A feladatokat a karbantartási csoport szakemberei végezték el. Emellett ablakokat, szőnyeget és függönyt mostak, minden bútort átsúroltak és padlót is csiszoltak a dajkák.

„Nagyon fontos, hogy ilyen életkorban, amikor a gyerekek a földön játszanak, mindent a kezükbe fognak, hogy napi szinten is tisztítsuk a dolgokat. De ilyenkor, amikor nincsenek itt a picik, jó alkalom arra, hogy minden játékot kivegyünk a szekrényből, és amivel ők foglalatoskodnak, azt mindent áttisztítunk. Erre már van egy bevált módszere a dajkáknak, és egymás segítségével tudják ezt a folyamatot véghez vinni” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

A festékeket a közfoglalkoztatási program keretén belül szerezték be. A Damjanich úton a villamoshálózatot korszerűsítik majd, jövő héten Csépányon több radiátort is cserélnek. A Virág úti egységben a nyáron pedig egy nagyobb beruházás következik.

Az idei költségvetés tartalmazza a Virág úti óvoda fűtéskorszerűsítését, amit elfogadott a grémium. A szakemberek a munkálatokat hamarosan elkezdik, hogy mire a gyerekek visszaérkeznek egy modernebb és hatékonyabb rendszer fogadja őket.

A létesítményekben tető felújítást, főelzáró csap cserét, kéménybontási és burkolási feladatokat is végeznek, emellett több helyen terveznek kerítésfestést is. Így amikor az intézmények szeptembertől kinyitják kapuikat, akkor megszépült környezet fogadja majd az apróságokat.