Száz halat is horogra akasztanak naponta a hangonyi horgásztábor lakói
Szabadidő
2022. júl. 18.

Száz halat is horogra akasztanak naponta a hangonyi horgásztábor lakói

Egyhetes horgásztábort szerveztek a Hangonyi-tónál. A nyári szünidőben már második alkalommal várták a pecásokat a partra.

Vidáman szaladtak a gyerekek a tízóraizó asztalhoz a horgásztábor első napján. A Hangonyi-tó partján már a második alkalommal szervezték meg nagy sikerrel az egyhetes szünidei programot, ahová nem csak Ózdról, hanem Budapestről, Járdánházáról és Arlóból is érkezetek. Reggelenként horgászversennyel indítják a napot, így mérhetik össze tudásukat a táborozó fiatalok. A tó bőséges zsákmányt kínál, így minden pecás nagy sikerélménnyel térhet haza.

„Most nyolc gyerekünk van, mert kicsik még. Hét és nyolc éveseket vállaltunk, őket beraktuk egy turnusba, mert körülbelül egy szinten vannak horgásztudásban. Három nagyobb táborozó is van, de nekik már csak javítunk a  technikájukon” - mondta Tóth Beatrix, táborvezető.
 
A tábor vezetője számos programot kínál a horgászoknak, melyek lebonyolításában nagy segítséget ad két fiatal, tapasztalt horgász. Ők fontosnak tartják, hogy segítsenek, mert nagyon sok kérdést és kérést meg kell oldaniuk. Abban az esetben is támogatják a gyerekeket, ha a tó helyett a fára kerül egy-egy horog, vagy begubancolódik a damil. Dávid már több éve segítőként jár ki a partra.

„Elsősorban a horgászat iránti szeretet, a tó iránti szeretet, valamint, hogy a jövőbeni horgász generációt valamennyire tudjam támogatni a munkámmal. A tó személyzetét is nagyon a szívembe zártam. Igazából ennyi lenne az indok” - emelte ki Hangácsi Dávid.

Nemcsak Ózdról és környékéről érkezetek táborozók, hanem a fővárosból is kíváncsiak voltak a tóparti programsorozatra.

„Hangonyon van a nagymamám, és szoktunk ide jönni nyaralni. Hallottuk, hogy van ez a horgásztábor, és nagyon szerettem volna eljönni ide. Először volt bot a kezembe, de fogom ki sorra a halakat ennek ellenére és nagyon jól érzem magam. Felkészültünk nagyon, többrétegűen öltözködtem, mert reggel hideg van, de egyre melegebb lesz hirtelen” - nyilatkozta Rechtorisz Mátyás.

Vannak olyan gyerekek, akik minden évben eljönnek a vízpartra, hogy gyakorolhassák és csiszolhassák képességeiket. A tavi program ezzel nem ér véget ezen a nyáron, hiszen augusztus nyolcadikától tizenkettedikéig is szerveznek halfogással egybekötött elfoglaltságot a fiatal horgász palántáknak.