Negyvenöt gyerek lepte el a tűzoltóságot
Szabadidő
2022. júl. 12.

Negyvenöt gyerek lepte el a tűzoltóságot

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsokságra látogattak el a sporttáborosok. Negyvenöt fiatal vett részt idén a programsorozatban. A napot mozgással zárták.

Immár mintegy tizenhárom éves múltra tekint vissza a sporttábor. A kezdetekkor csak a kézilabda köré fonódott, azonban az elmúlt időszakban színesebbnél-színesebb programmal várja a fiatalokat. A középpontban ugyan a testmozgás áll, ám az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra is ellátogattak, hogy megismerkedjenek az állomány munkájával. A folyamatos tanulás és ismétlés fontosságára is felhívták a figyelmet.

A gyerekek megnézhették azt a szobát is, ahova a riasztások érkeznek be, de a laktanya különböző pontjaiba is betekintettek.

„A mostani táborba szerencsére elég sokan vannak itt olyan gyerekek, akik még nem voltak velünk itt a tűzoltóságnál, tehát nekik ez újdonság. Természetesen olyan alapvető dolgokat megtanulnak, mint például a telefonszám, hogy mit kell hívni, ha bajban vannak. Betekintést nyernek abba is, hogy a tűzoltóknak milyen az élete, mivel foglalkoznak napi szinten, illetve mi van akkor, ha riasztást kapnak és az hogyan történik. Úgy gondolom nem árt, hogyha ilyenekkel is tisztában vannak a gyerekek” - emelte ki Zákányiné Bányász Henrietta, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelő tanára.

Természetesen azt a csövet is megnézték a táborozók, amelyen az egyenruhások csúsznak le, ha gyorsan kell cselekedni. A piros lámpa is felvillant a kedvükért, amellyel egy próbariasztást szimuláltak. A szertárba leérve az ügyesebbek meg is próbáltak felmászni a rúdra. Megnézték továbbá a tömlőket, a járművek felszereléseit, még egy feszítőt is beindítottak az egyenruhások, hogy megmutassák a működését.

„Nagyon sok mindent meg lehet tanulni így a tűzoltóságról és örülök, hogy eljöttünk” - nyilatkozta Csipkés Maja, táborozó.

„Csütörtökön megyünk a strandra, pénteken pedig Szilvásváradra, azt már nagyon várom” - mondta Rékasi-Kocsis Dóra, táborozó.

Az egyhetes táborban negyvenöt fiatal vesz részt. A napi programok része a mozgás, így a tűzoltóságon tett látogatást követően a sportcsarnokba vezetett az útjuk. Labdajátékok és különböző mozgásformák is helyet kapnak a repertoárban, hogy minél több mindent megismerjenek és sok élménnyel gazdagodjanak a gyerekek.