Hetedik alkalommal szervezte meg gyermektáborát az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör
Szabadidő
2022. júl. 8.

Hetedik alkalommal szervezte meg gyermektáborát az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör

Hetedik alkalommal szervezte meg táborát az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör. Cél az olvasás megszerettetése volt. A programot kirándulások és más kalandok is színesítették.

A bolygó védelméről hallhattak hasznos információkat az irodalmi tábor résztvevői az Ózdi Városi Könyvtár Gyermekkuckójában. Ezt követően játékos formában, egy ketyegő játék bomba segítségével kellett számot adniuk tudásukról. A tárgyat kézről-kézre adták, miközben növényi hulladékok neveit sorolták. Mindez annak a tábornak az egyik programeleme, amelyet a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör már évek óta megrendez. A mostani már a hetedik.

„Vannak olyanok, akik folyamatosan visszajárnak és nem tudom, hogy szabad-e így mondani, de a kis „kockából” olvasó gyerek lett. Most is itt van a táborban és rengeteget olvas. Úgy gondolom, hogy a célunkat elértük ezzel, hogy próbáljuk rászoktatni őket. Persze más programokat is szervezünk, hogy azért az ő ízlésüknek is megfeleljünk. Úgy gondolom, hogy mindenki jól érzi magát” - mondta Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A Gyermekkuckó után a táborozók útja az emeletre vezetett, ahol karton papírból és műanyag palackokból teknősbékát készítettek. Persze a hét folyamán többször is elhagyták a könyvtár épületét. Így a LégÓzdba és a Digitális Erőműbe is ellátogattak. Ezeken a helyeken is számos élménnyel gazdagodtak.

„Én még nem voltam itt a táborban, de nagyon jó volt. A lézerharc és a szabaduló szoba tetszett a legjobban” - emelte ki Konyha Kornél.

Az esemény egész héten át zajlott, amelyen tizenegy tanuló vett részt. Ez idő alatt kavicsot festettek és haiku költeményeket is írtak, amely egy 13. századból származó japán műfaj és versforma. Közantal Elvira már visszatérő vendégnek számít.
 
„Nagyon jól érzem magam, és már voltam kétszer is ebben a táborban” - nyilatkozta Közantal Elvira.

A hét folyamán a helyi intézményeken kívül Ózd környékére is ellátogattak a gyerekek. Ennek keretében a Bánhorváti Platthy-kastélyba, és a Lázbérci Víztározóhoz is eljutottak. Persze ezalatt a könyveket sem feledték el, amelyek táboruk állandó helyszínén hűségesen várták őket.

„Szeretek olvasni. Most a táborban el is olvastam sok könyvet” - fogalmazott Babuczky Szabolcs.

A tábor ugyan véget ért, de a gyerekek nem távoznak üres kézzel, hiszen az egy hét során számos élménnyel gazdagodtak. A szervezőknek köszönhetően pedig emléket is magukkal vihetnek. Egy kiadvány formájában kezükben tarthatják azokat a fogalmazásokat, verseket, amelyeket maguk és társaik alkottak.