Negyven gyerek vett részt a sporttábor változatos programjain
Szabadidő
2022. júl. 7.

Negyven gyerek vett részt a sporttábor változatos programjain

Katonai előadás, a rendőrség épületének bejárása és különböző sportos programok is várták az ÓSÉK idei táborába érkezőket. A héten negyven fiatalt fogadtak a szervezők.

Felsorakoztak az Ózdi Sport- és Élményközpont táborozói a strandon. A hét minden napját egy órás úszással kezdik. Ma reggel azonban biciklire pattantak és úgy hallgatták a vezetők intelmeit. Ezen a héten negyven gyermeket fogadtak. A szabályok lefektetése után kezdődött el a tekerés.

A táborozók reggel ugyanis Susára indultak. A biztonság jegyében természetesen mindenkin megtalálható volt a bukósisak. A nagy forgalmat szerették volna elkerülni, így a Március 15. úton tekertek végig. Az elmúlt napokban egyébként különböző programokon is részt vettek, mint például az ÓTSZEGYII csapatépítő játékos délelőttje, lézerharc a Digitális Erőműben. De betekintést nyerhettek az Ózdi Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítők életébe is.

„Kicsit próbáltunk változtatni az előző évekhez képest, hiszen bár nagyon élveztük tavaly is és tavaly előtt is a tűzoltóságot, most azért választottuk a rendőrséget, hogy egy kicsit mást is megismerjenek a gyerekek. Nagyon érdekes volt a tegnapi beszélgetés a szóvivő úrral, nagyon érdekes témákat feszegettek a gyerekeknek. Az internethasználatról, illetve arról, hogy ha valaki egyedül marad otthon és becsengetnek, akkor ezt hogyan kell kezelni. A mostaninál pedig elég ha csak körbenézünk, hogy mennyire élvezik a gyerekek. Én azt gondolom, hogy minden programunk nagyon érdekes volt és remélhetőleg a holnap délelőtt is az lesz” - mondta Schifter Tamás, az ÓSÉK Sporttábor szervezője.

Kiérve a célba a Magyar Honvédség katonái várták őket. Csoportokra osztva járták körbe a különböző állomásokat. Volt olyan, ahol egyenruhát próbáltak fel, de kipróbálhatták a célba lövést és megismerhettek különféle fegyvereket. Az egyenruhások több táborba is ellátogatnak a nyár folyamán, valamint saját szervezésben is elindítanak ilyen programokat, hogy izgalmas módon ismertessék meg hivatásukat a fiatalokkal.

„Ennek az a fő célja, hogy azok a fiatalok, akik szabadidős tevékenységet folytatnak, civil szervezetek, önkormányzatok, iskolák által szervezett táborokba, képet és lehetőséget kapjanak arra, hogy a Magyar Honvédségben milyen élet folyik, milyen eszközökkel dolgozunk, találkozzanak katonákkal. Ez két célt szolgál, pályaorientációt és a honvédvédelmi nevelést” - emelte ki Nagy Géza, őrnagy.

A táborozók nagyon élvezték a programot. Akadt köztük olyan, aki később katona szeretne lenni, azonban a legtöbbeknek a lövészet miatt tetszett a bemutató. Különféle technikát alkalmazva próbálták eltalálni a célt.

„Én az egy pontosokra mentem, mert az könnyebb volt” - nyilatkozta Pásztor Zétény, táborozó.

„A lövészet, azért mert sok pontot értem el” - hangsúlyozta Rékasi-Kocsis Dóra, táborozó.

„Ez a nap abban segített, hogy megtudtam, hogy a katonáknak milyen dolgokat kell csinálniuk. De most már meggondolom, mert ez a mellény igazán nehéz” - fogalmazott Bellér Bálint, táborozó.

Ebéd után visszatekertek a strandra, ahol mint minden nap, szabad foglalkozással és rengeteg játékkal telt. Jövő héten is lesz tábor, akkor negyvenöt fő fog érkezni, akiknek szintén hasonló, izgalmas programokkal készülnek a szervezők.