Első alkalommal – Hódoscsépány után Bolyokon is megszervezték a hittan tábort
Szabadidő
2022. júl. 7.

Első alkalommal – Hódoscsépány után Bolyokon is megszervezték a hittan tábort

Tartalmas programokkal zajlik az első bolyoki hittantábor, amelyet korábban Hódoscsépányon szerveztek meg. A gyerekek bázisa a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Ház.

Reggeli utáni készülődés a bolyoki Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házban. A tábor helyszínén a szervező, Talián Zoltán diakónus, hittantanár mondja el a napi programot a gyerekeknek. A fiatalok hétfőn vették először birtokukba a június végén megszentelt épületet. Az állandó programok következő helyszíne már a templom, ahol a résztvevők a napi evangéliumról beszélgetnek. A hittantábort először szervezik meg Bolyokon, ahová a városrész általános iskoláiból érkeztek tanulók. A közösségi ház udvarán több olyan eszköz is van, amelyet a gyerekek minden nap örömmel használnak. A fiatalok külsős helyszínekre, így többek között a Nagyvölgyi Állatsimogatóba is ellátogattak.

„Nekem nagyon tetszik Gábor atya ötlete, hogy trambulint szerelt fel a gyerekeknek. Májusban volt gyereknap, és ezt is ki lehetett próbálni és a medence is nagyon tetszik és a sok társasjáték, amit beszerzett nekünk. Sok társasjáték van és sok élményt lehet így csapatostól szerezni” - mondta Talián Zsófia.

A Nagyvölgyi Állatsimogatóban a fiatalok közelebbről is megismerkedhettek az itt élő két-, illetve négylábúakkal. Ide Szőke Gábor is velük tartott. A plébános örömmel fogadta a tábor Bolyokon történő megszervezésének ötletét, amellyel Talián Zoltán kereste meg őt.

„Igazából onnan jött ez a gondolatom, hogyha meg tudtuk rendezni Hódoscsépányon az ottani gyerekekkel, akkor miért ne lehetne összefogni a bolyoki, újváros téri gyerekeket, illetve a vidéki fíliáknak a hittanosait, és így összesen tizenkilenc gyermek tudott jelentkezni erre a táborra. Jobbára azok, akik az idén voltak elsőáldozók nálunk és az atyával megbeszéltük azt, hogy legyenek fix programok, illetve mozgó programok” - nyilatkozta Talián Zoltán, diakónus, hittantanár.

Az állatok megszemlélése után a fiatalok a kézműves foglalkoztatóban levendulából koszorúkat, képeket és egyéb apró tárgyakat készítettek. Németh Marcellnek a keddi strandolás és a korábbi kézműveskedés is nagyon tetszett.

„Hasonló táborban már vettem részt. Nagyon jól érzem magam és most levendula koszorút készítek” - emelte ki Németh Marcell.

A fiatalok ma délelőtt az Ózdi Muzeális Gyűjteménybe látogattak el, ahol Darvayné Vincze Tímea, az intézmény múzeumpedagógusa fogadta őket. Ezt követően a kiállításokat is megtekintették, később pedig csuhébabát készítettek. A tábort jövőre is szeretnék megrendezni, a tanulók pedig örülnének annak, ha az ott alvós lenne. A szervezők nyitottak erre a lehetőségre is.