„Jó színvonalon tudjuk működtetni a kapitányságot, mindenféle nehézségtől eltekintve.” – Soós Attila az Ózdi Rendőrkapitányság megbízott vezetője
Rendőrség
2022. júl. 6.

„Jó színvonalon tudjuk működtetni a kapitányságot, mindenféle nehézségtől eltekintve.” – Soós Attila az Ózdi Rendőrkapitányság megbízott vezetője

Dr. Varga Lászlót Soós Attila követi az Ózdi Rendőrkapitányság élén. A Bűnügyi Osztály korábbi vezetőjét dr. Kiss Attila vezérőrnagy bízta meg a feladattal.

Közel harminc év ózdi szolgálat után a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetőjeként folytatja munkáját dr. Varga László ezredes. A rendőri hivatás elengedhetetlen kellékei a pontosság, a fegyelmezettség és a szorgalom. Erről is beszélt a helyi kapitányságon töltött utolsó napjaiban. Dr. Varga László pályafutása a szombathelyi Rendőrtiszt-helyettes Képző Iskolában kezdődött, majd a Rendőrtiszti Főiskolán Budapesten folytatta tanulmányait, ahol nappali tagozaton bűnügyi szakon végezett. Amikor kézbe kapta a diplomáját, egyértelmű volt számára, hogy szülővárosában, vagyis Ózdon kell elhelyezkednie. Itt járt be minden fontos beosztást a vizsgálótól egészen a kapitányi székig. Tizennégy évig vezette a helyi kapitányságot egészen mostanáig, ám új feladatot kapott, amellyel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Kiss Attila vezérőrnagy bízta meg.

„Ez az első találkozás egy gyümölcsöző megbeszélés volt, mert mi meg tudtunk állapodni egy változásban, amit mindketten szívesen fogadtunk és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lett az, amiben megegyeztünk. Én azt gondolom, hogy ennyi év után, amelyet eltöltöttem egy szolgálati helyen, most időszerű volt a változás. Jöjjön egy új vezető, legyen mögötte egy jó csapat, én pedig kipróbálom a szakmai tudásomat egy másik terepen, ahol új kihívások, új feladatok várnak rám. De azt gondolom, hogy az itt tanultakból nagyon sok mindent tovább fogok tudni vinni” - emelte ki dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság egykori kapitányságvezetője.

Ezzel szinte egy időben új személyt neveztek ki az Ózdi Rendőrkapitányság élére. Dr. Kiss Attila vezérőrnagy Soós Attila alezredest bízta meg július elsejei hatállyal a kapitányságvezetői feladatok ellátásával, aki szintén régóta, 1999. március elsejétől erősíti már a helyi állományt. Először a Közrendvédelmi Osztályon helyezkedett el, majd a bűnügyi terület következett. A nyomozó tiszthelyettestől, a kiemelt főnyomozón át egészen a Bűnügyi Osztály vezetésig vitt az útja.

„Egy nagyon komoly szakmai apparátus áll mögöttem, hiszen rengeteg vezető beosztású kollégámmal itt kezdtem még a kétezres évek elején. Kifejezetten pozitív a kapcsolatunk. A kapitányságvezetői beosztás vonatkozásában abszolút pozitívan tekintek előre. Az elhivatottsággal nincs gond és kellően motivált vagyok e tekintetben. Kifejezetten jó a kapcsolatunk. Úgy gondolom, hogy ezekkel a szakemberekkel ezt a kapitányságot jó színvonalon tudjuk működtetni mindenféle nehézségtől eltekintve” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság megbízott kapitányságvezető.

Soós Attila azt mondja szerencsés helyzetben van, hogy ilyen csapat veszi körül, hiszen Ózd nem egy könnyű város. Úgy gondolja, hogy a helyi kapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesíteni nagyon kemény feladat, főleg ha az ország más részeivel hasonlítjuk össze a térséget. Véleménye szerint, aki itt dolgozik ebben a szakmában az adott körülmények között, az joggal lehet büszke magára. Úgy gondolja a városlakók is értékelik ezt.

Képek forrása: police.hu