Agyagozás, fafaragás, gyöngyözés, íjászkodás és még számos élmény vár a gyerekekre a Hunnia táborban
Szabadidő
2022. júl. 5.

Agyagozás, fafaragás, gyöngyözés, íjászkodás és még számos élmény vár a gyerekekre a Hunnia táborban

Hatvan fiatal vette birtokba a Hunnia tábor helyszínét az ózdi strand kempingjében. A szervezők tánccal, kézműveskedéssel, íjászkodással és frissítő élményekkel is készültek.

Kellemes, félárnyékos helyen vertek sátrat a Hunnia Gyermekei Kézműves Tábor lakói az ózdi strand kempingjében. Az ideiglenes szállások már múlt vasárnap a helyükre kerültek, amely egy héten keresztül szolgálja majd a fiatalok kényelmét. A kézműves foglalkozások bázisai is felépültek, így a gyöngyfűzést, a bőrözést és az agyagozást a pavilonok alatt próbálhatták ki a gyerekek. Hajdú Ivett már korábban is részt vett a programon.

„Agyagoztam és most is agyagozom. Egy hidat készítek és nagyon jó itt lenni. Sok mindent lehet csinálni és nagyon kedvesek velünk” - mondta Hajdú Ivett.

A Hunnia Gyermekei Íjász és Hagyományőrző Egyesület által szervezett programon a gyerekek a kézműves foglalkozásokon belül a szövést és a fafaragást is kipróbálhatták. Kicsit távolabb pedig akár íjat is ragadhattak. A tomboló kánikula persze a fiatalabb generációra is kihat, ám a táborlakók lelkesedését látva úgy tűnt, hogy ez egyáltalán nem zavarja őket. Sokan ugyanis még színpadra is álltak, hogy együtt ropják a táncot.

A színpadtól kicsit távolabb a fafaragás rejtelmeibe is beavatták a gyerekeket. Persze a munkafolyamatokat a foglalkozásvezető instrukcióinak megfelelően végezték,  hiszen a fiatalok éles szerszámokat vettek a kezükbe. Mindezek mellett természetesen  minden nap lehetőség kínálkozik egy kis csobbanásra is.

„Szeretnék még agyagozni, strandolni és kreatív foglalkozásokon is részt venni” - emelte ki Hüvelyes-Solymosi Ajsa.

A tábort szervező egyesületen kívül a megvalósulásához Ózd Város Önkormányzata is hozzájárult, de pályázati források is rendelkezésre álltak. A programot már hetedik alkalommal szervezik meg, amelyen a gyerekek teljes ellátást kapnak.

„Vegyes csapattal vagyunk jelen. Van olyan kis csapatunk, a táncosok, akiket direkt erre az alkalomra hívtunk el, szakmai továbbképzés, fejlesztés jelleggel, illetve itt vannak az úgynevezett kézműves táborlakók. Összességében olyan ötven, hatvan gyermek van itt” - nyilatkozta Balog Zoltán, a Hunnia Gyermekei Kézműves Tábor táborvezetője.

A program öt napon keresztül tart, ezért a gyerekek csak szombaton bontanak majd tábort. Addig azonban még számos kaland vár rájuk. Az élményen kívül pedig  emlékekkel is gazdagodnak, hiszen az általuk készített tárgyakat magukkal is vihetik. Az egyesület tagjai a következő évben is szeretnék megrendezni a közösségi eseményt.