Ének, tánc és rajz – lezajlott az ózdi tehetségkutató döntője
Kultúra
2022. jún. 25.

Ének, tánc és rajz – lezajlott az ózdi tehetségkutató döntője

Megtartották a „Kiscsillag születik az ózdi járásban” elnevezésű sorozat döntőjét. Az Olvasóban tizenkét zenés és táncos produkciót tekinthettek meg a jelenlévők.

Sokan várakoztak pénteken is az Olvasó Adorján Lajos termében. Két héttel ezelőtt zajlott a „Kiscsillag születik az ózdi járásban” elnevezésű esemény elődöntője, aminek döntőjére is meghívást kapott az összes nevező. Egy pályázat részeként rendezték meg a tehetségkutató programot. A hat tagból álló zsűri fellépőnkként 1-től 20-ig pontozhatott.

A gyermekek izgatottan várakoztak, hogy színpadra léphessenek. Ahhoz, hogy a fiatalok ki merjenek állni a nagyközönség elé, hogy megmutassák tehetségüket, kellő bátorsággal kell rendelkezniük. Ezek és az ehhez hasonló események nagyban hozzájárulhatnak a diákok önbizalmának növeléséhez.

„Nyilván azok a gyerekek, akik ki mernek ide állni és fel merik vállalni azt, amit csinálnak, határozottabbak és bátrabbak bármilyen területen. Itt megél egy élményt és izgalmat. Én azt gondolom, hogy azok a gyermekek, akik itt ki mernek állni a közönség elé, nem fog nekik gondot okozni a szereplés más területen és más helyzetekben sem” - mondta dr. Almásiné Laurencsik Angelika, a Gyerekesély az ózdi járásban projekt szakmai koordinátora.

A zsűritagok figyelembe vették azt is, hogy ki mennyi ideje foglalkozik azzal a művészeti ággal, amiben képviseltette magát. Külön ének, rajz, zene és tánc kategóriában indulhattak a nevezők. Utóbbiak között hip-hop, freestyle és társastánc koreográfiákat is láthatott a közönség.

A zenés produkciókkal egy időben egy másik helyiségben zajlott a rajzverseny. Ebben a kategóriában öt fiatal mérettette meg magát. Városunk egyik jellegzetességét kellett megalkotniuk. Csíki Sára például az Ózd feliratot választotta.

„Mondták, hogy legyen színes és egyedi és igazából mindent mondhatnak majd rá, mert színes lesz és egyedi, és olyan lesz, amit kértek. Bele is tettem magamat is” - nyilatkozta Csíki Sára.

A verseny végén minden kategóriának külön-külön meglett az első három jutalmazottja. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára felálló fiatalok Budapesten tölthetnek majd el egy tartalmas napot. A második helyezettek Szilvásváradon, míg a harmadik helyen végzettek Hangonyon próbálhatják majd ki a kalandparkot.