Mondakör és címer rajzolás – Hittantáborosok látogattak el az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba
Szabadidő
2022. jún. 22.

Mondakör és címer rajzolás – Hittantáborosok látogattak el az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba

Szent István koronázásáról tekintettek meg dokumentumfilmet, majd címert is készíthettek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában többnapos hittantáboron vehetnek részt a diákok. Ennek keretén belül az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban tettek látogatást tegnap, ahol először egy dokumentumfilmet néztek meg a fiatalok. A magyar mondakörből Szent István megkoronázásának történetét láthatták a gyerekek.

„A nyári ünnepkörökkel foglalkoztunk, nyári jeles napokról tanultunk, illetve konkrétabban az augusztusi napokról. Szent István király és az új kenyér ünnepével foglalkoztunk behatóbban. Illetve az összes szent életével, akik a nyári időszakban ünneplik az évfordulójukat valamilyen szempontból” - mondta Darvayné Vincze Tímea, az ÓMÉK-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark múzeumpedagógusa.

A tanulók és a pedagógusok a reggeleiket a templomban kezdik a szentmisén, majd ezt követően az iskola udvarán különböző készségfejlesztő foglalkozásokat tartanak. A táborral az a céljuk, hogy népszerűsítsék a gyermekek körében a misén való részvételt.

„Úgy szerettük volna, hogy a gyerekek jobban ragaszkodjanak a vasárnapi szentmise járáshoz, hogy ne csak hétvégéken, hanem a nyár folyamán is jöjjenek. Hogy megszeressék a közösséget és hogy bekapcsolódjanak a keresztény vallásba” - nyilatkozta Veres Katalin, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda hitoktatója.

A gyermekek egyébként a Karitász jóvoltából reggelit ebédet és uzsonnát is kapnak. A szervezők igyekeznek változatos és színes programokat összeállítani nekik, amivel tartalmas időtöltést biztosíthatnak a diákoknak.

„Elmentünk három templomba. Nagyon jó volt. Úgy gondolom, hogy igazgató néniék is megtesznek értünk mindent, bármit” - emelte ki Nagy Nikolett, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

„Az országnak a jelét rajzoltuk, majd felragasztottuk egy hurkapálcikára” - mondta Máté Bernadett Glória, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

„Nagyon jól érzem magam. Úgy gondolom, hogy nagyon jók ezek a programok, amiket megszerveznek nekünk a tanár nénik” - fogalmazott Máté Zsanett, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

Holnap, a programsorozat utolsó napján pedig a strandra látogatnak ki. A múzeumban egyébként egy saját szervezésű tábort is lebonyolítanak augusztus elején. Többek között gyógynövényekkel, erdei tájékozódással, életmóddal és csillagképekkel is foglalkozhatnak az érdeklődők. Sok érdekes, mára már elfeledett ismeretekkel gazdagodhatnak a jelentkezők.