Lángok martalékává vált két családi ház
Hírek
2022. máj. 16.

Lángok martalékává vált két családi ház

Nem telt eseménytelenül a hétvége az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai számára. Két családi házhoz is ki kellett vonulniuk tűzeset miatt.

Szombaton a kora délelőtti órákban érkezett jelzés az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ügyeletére. A bejelentés során tűzesethez riasztották őket. Egy 10x10 méteres családi ház egyik helyiségét ugyanis lángok borították be. Az eset a Petőfi Sándor úton történt, amelyhez az egyenruhások gyorsan kiértek és elhárították a veszélyt.

„Kiérkezéskor a kollégáim megállapították, hogy a lakóépület egy helyisége és a benne tárolt berendezési tárgyak égtek. Ezt kettő darab úgynevezett előre szerelt, D sugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. A tűz okát egyelőre vizsgálják.” - mondta  Tőkés Tamás az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A vasárnap sem telt eseménytelenül a tűzoltók számára, ugyanis reggel háromnegyed kilenckor egy káreseti riasztás érkezett. Lénárddarócra hívták őket, ahol egy családi ház helyiségei és tetőszerkezete lett a tűz áldozata. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei közül az egyes és kettes fecskendő, azaz összesen tíz ember vonult ki a lángokhoz.

„A káreset során három darab, úgynevezett előre szerelt sugarat használtak. Személyi sérülés nem történt a káreset során, az anyagi kár viszont jelentős. Az esethez hozzátartozik sajnos, hogy az ózdi egységekkel párhuzamosan egy kazincbarcikai vízszállító fecskendőt is riasztottak, amely út közben, Nagybarca térségén belül balesetet szenvedett, az oldalára borult. Az eset szerencsés kimenetelű volt, a sofőr nem sérült meg, gyakorlatilag önerejéből elhagyta a járművet, viszont a jármű használhatatlanná vált. A baleset körülményeit egyelőre igazságügyi szakértő vizsgálja.” - tette hozzá Tőkés Tamás az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az egyenruhások mindenkit arra kérnek, hogy a nyári időszakban is vigyázzanak a tűzzel. Főként nyílt láng használatakor kell ügyelni, de többek között az elektromos hálózat berendezései is lángra kaphatnak. Ha mégis megtörtént a baj, mihamarabb értesítsük az illetékes szerveket és a lehető legpontosabb esetleírással segítsük a lánglovagok munkáját.