A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központ élelmiszer csomag kampányra készül
Hírek
2022. máj. 12.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központ élelmiszer csomag kampányra készül

Jótevő Napok keretében kíván segíteni a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió. Az adományosztási kampány során tartós élelmiszert kapnak a rászorultak.

Működtetésének beindítása előtt, az utolsó simításokat végzik a kivitelező cég munkatársai a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központjának épületében. Az intézmény a szenvedély és pszichiátriai problémákkal érintett személyek és hozzátartozóik számára nyújt segítséget. A közelmúltban nemcsak a helyi rászorultakat támogatták, hanem ukrán menekülteket is befogadtak.

„A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió segítséget nyújtott, illetve ideiglenes elszállásolást, a Kárpátaljai magyar menekültek részére, így az Ózdi Új Esély Központ is egy befogadó intézmény volt. Nálunk hat hétig tartózkodtak a Kárpátaljai magyar menekültek. 13 fő, 6 gyermek és 7 felnőtt. A lakhatásban, teljes ellátásban rengeteg adományban részesültek és még a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben is segítettük őket” - mondta Bobcsák Emese  Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központ intézményvezetője.


Az intézményben a vezetőn kívül 2 fő terápiás és 2 fő szociális munkatárs látja el feladatait. 50 fő szenvedély beteg, illetve 50 fő pszichiátriai beteg ellátását végzik, de emellett a közeljövőben elindított Jótevő napok elnevezésű kampányban is részt kívánnak venni.

„A BÉTESZ ózdi központja, hamarosan indul, így lehetőségünk van Jótevő napok keretein belül adományosztási kampányt indítanunk, szenvedély és pszichiátriai betegek, valamint hozzátartozóik részére. A helyszíne Ózd, Petőfi út 33. szám alatt található Ózdi Új Esély Központunk. 2022. május 16. és 20-a között lesz lehetőség az adományok átvételére” - nyilatkozta Bobcsák Emese Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Ózdi Új Esély Központ intézményvezetője.

Fontos, hogy akik az adományokat megkapják, betöltsék 16. életévüket és bejelentett ózdi lakcímmel rendelkezzenek. Az élelmiszercsomagok átvétele előzetes időpont egyeztetéshez kötött. A jelentkezéseket a 06 70/ 799 4992-es telefonszámon, illetve az ozd@btsz.hu e-mail címen várják a szervezők mától, egészen május 20-ig. A csomagok tartós élelmiszert rejtenek, amellyel lehetőség van a betegek életminőségén és élethelyzetén javítani.