Hamarosan kinyithat a strand
Szabadidő
2022. máj. 10.

Hamarosan kinyithat a strand

Folyamatosan zajlanak a munkálatok az Ózd Városi Strand megnyitása érdekében. A medencetérben már megtörtént a betonozás, és folyamatban van a festés is.

Tavaly júniusban a járványhelyzet miatt csupán védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehették igénybe a strand szolgáltatásait. Az azóta eltelt időben a járványkezelés hatására sok minden változott, többek között a szabályok is. Ennek megfelelően hamarosan kinyithat a létesítmény, ám addig még sok munka van hátra. 

- Általános karbantartási munkálatok folynak mind a gépészetben mind pedig a külterületen. Nagy felújításokat igazából nem tudunk végezni, főleg nem fejlesztéseket, de ami kötelező azokat megcsináljuk. A saját munkavállalóink végzik ezeket a feladatokat kivéve azokat amelyek speciális szaktudást igényelnek. Ilyen például a vízgépészetnek a vegyszeradagolása és egyéb olyan munkák, amik tanúsítványhoz kötöttek. Próbálunk minél hamarabb elkészülni a munkálatokkal, terveink szerint június elsejei nyitással számoltunk. Ezt még befolyásolhatja az időjárás, illetve, hogy az elküldött vízminta milyen eredménnyel fog visszajönni - fogalmazott Nagy Mengyi Péter az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Hamarosan egy kis méretű játszóteret is kialakítanak majd a legkisebbek számára, ugyanis ez hiányzott az elmúlt években. Ezzel párhuzamosan a gépházban is zajlik a munka, hiszen igen régi berendezések teljesítenek itt szolgálatot, és egy ilyen hosszú leállást követően oda kell rájuk figyelni. Így többek között a tolózárak és a váltószelepek membránjainak felújítása is megtörtént.

- A téli időszakban sajnos a járólapoknál vannak gyenge pontok amelyek felfagynak, annak már az újrarakása megtörtént. A medencetesten évről-évre több festék marad rajta, hiszen két rétegben festettük. A meggyengült betonelemeket véstük fel és új betont kapott. Érkezik a festék és a védőlakkot is fel kell vinni. Ha minden jól megy a holnapi napon meg tudjuk kezdeni a medencék feltöltését - nyilatkozta Losonczi László az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetóje.

Amikor a medencével elkészülnek, egy szakember érkezik majd, hogy a klórgázadagolókat felülvizsgálja. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a strand megnyitásával az uszoda bezár. Így a sportegyesületek edzését és a fürdőzést is ez az egy létesítmény látja majd el. A reggeli és az esti úszás gyakorlata megmarad. A különböző áremelkedések miatt a belépőjegyek összege is módosulni fog. A vezetőség ugyanakkor arra törekszik, hogy a vendégek számára ne járjon jelentős drágulással a fürdőzés.