Továbbra is népszerű a Városi Piac az ózdiak körében
Város
2022. máj. 6.

Továbbra is népszerű a Városi Piac az ózdiak körében

A piacon vásárlók tudatosan keresik a magyar árucikkeket. A mindenhol érezhető drágulás ellenére a kereskedők igyekeznek kedvező árakkal várni az ózdiakat.

Színkavalkád fogadja a piaci standoknál a vásárlókat. Paradicsom, paprika, zöldhagyma és más idényzöldségek, gyümölcsök várják, hogy hazavigyék őket. A helyi kereskedők jól ismerik visszatérő vevőik igényeit és kedvességük mellett portékáikkal is a településünk lakói szívébe lopják magukat. A kiszolgálás során már-már családias hangulatú beszélgetésbe elegyednek az üzletkötők, aminek köszönhetően szívesen töltik náluk az idejüket az ózdiak. Minden helyi árunak saját története van. Az, hogy itt vásárolunk ennek a krónikának a részesei lehetünk. Magyar Balázs 1976 óta jár termékeivel városunkba az Egri-Bükkalja területén fekvő Noszvajról.

„Negyvenhat éve járok Ózdra a piacra. 1976 óta, először még Farkaslyukra. Azóta áprilistól novemberig itt vagyunk. Főleg zöldségfélékkel foglalkozunk. Paprikákkal, paradicsommal és egy kevés virággal. Nagy gyakorlatunk van már benne. Én azok közé tartozom, akiknek még személyes ismerőse volt Bálint Gyuri bácsi és sokat beszélgettünk” - mondta Magyar Balázs, kereskedő.

A piacokon az áruk frissessége garantált. A nagy forgalomnak és a visszatérő vásárlók megtartásának érdekében az eladók nem engedhetik meg maguknak, hogy silány, bizonytalan eredetű és minőségű termékekkel kereskedjenek. A helyi élelmiszer segít minket az évszakokkal harmóniában élni. Az idényzöldségek- és gyümölcsök fogyasztása hozzásegít minket ahhoz, hogy akkor fogyasszuk ezeket, amikor a legjobb ízűek, legnagyobb mennyiségben kaphatóak és a legolcsóbbak. A piacolók egyre tudatosabban keresik a magyar cikkeket.

„Egyre inkább céltudatosan vásárolnak a vevők. A magyar árucikkeket keresik. Ez az egyik része. A másik, hogy az olcsóbb részét. Ezért próbálja az ózdi kereskedő is úgy kiszolgálni a kedves vevőket, hogy nagyon jó minőségi magyar termékeket hoz kedvező árban, természetesen” - nyilatkozta Fedora István, kereskedő.

Természetesen mindenki a saját pénztárcáján érzi a folyamatos drágulást. A vevők igyekeznek megválogatni mit tesznek a kosarukba. Ennek ellenére odafigyelnek arra, hogy csak belföldi finomságok kerüljenek otthon az asztalra.

„Almát vettem. Még ez a legelérhetőbb és nem is szeretem a külföldről hozott termékeket. Úgyhogy almát, zöldséget nagyon óvatosan vásárolunk. Minden nagyon drága lett. 3-4 szeres áron van mint volt. Ez van. Ezt kell valahogy kisakkozni” - fogalmazott Csank Jenőné.

Azzal, hogy a helyi termékek mellett tesszük le voksunkat, hozzájárulunk ahhoz, hogy a településünk, kistérségünk és a régió gazdaságilag fejlődjön, életképes, élhető és sikeres maradjon.