Harminc család kapott élelmiszer adományt Somsályon
Hírek
2022. ápr. 14.

Harminc család kapott élelmiszer adományt Somsályon

Fidrus Péter, a terület képviselője az Ózdi Mentéssel közösen állították össze a csomagokat a húsvéti ebédhez.

A Somsályi Közösségi Ház kapuja előtt több család várakozott. Fidrus Péter, a terület képviselője ugyanis az Ózdi Mentéssel együttműködve szeretett volna tenni valamit a hátrányos helyzetű családok helyzetének javításáért. Adományokat gyűjtött össze, amelyeket délelőtt át is adtak a kiválasztottaknak. Különböző csomagokat készítettek, amelyekben liszt, cukor, olaj, tészta, üdítő, sonka és tisztálkodási termékek kaptak helyet. Az volt a céljuk, hogy megkönnyítsék a rászoruló családoknak a húsvéti ünnepet.

„Úgy választottuk ki a családokat, hogy harminc gyerek jár a somsályi óvodába. Az ő családjuk fog élelmiszercsomagot kapni, illetve ruhaneműket és játékokat is. Ezeket a ruhaneműket és játékokat mindenki más is megkapja, aki ide fog ma érkezni. A ruhaneműket, cipőket, ágyneműket, törölközőket, azokat mind Hollandiából kaptuk. Az élelmiszerre pedig Pintérné Erika gyűjtött össze egy bizonyos összeget, és ő maga vásárolt be” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

Pintérné Erika, az Ózdi Mentés vezetője kapcsolatban áll holland állatmentőkkel, akik egyébként az Ózdi Állategészségügyi Telepet is támogatják. Ők szintén hozzájárultak ehhez a gyűjtéshez. Többek között plüss állatok, gyerek játékok, ruhák és ágyneműk érkeztek tőlük.

„Hét éve mentem az ózdi gyepmesteri telepről, illetve az utcáról a kutyákat a társammal. Tavaly előjött az, hogy ne csak a kutyákon, hanem ha van egy támogatói köröm, akik azt mondják, hogy igen lehet, akkor megpróbálok családoknak is segíteni. Na ez most így jött, hogy a húsvéti ünnepre nem biztos, hogy mindenkinek van egy sonka az asztalra, nem biztos, hogy bármit tud főzni. Ezért gondoltuk, hogy nem nagy, kicsi csomag, de legalább egy ebédet tudnak belőle főzni” - nyilatkozta Pintérné Erika, az Ózdi Mentés vezetője.

A családok örömmel fogadták el a csomagokat és válogattak a ruhák között. Mivel ez már nem az első ilyen akciója volt a képviselőnek, az érkezők már ismerték a metódust és mindenki türelmesen várta, hogy sorra kerüljön.