Nagy volt a forgalom a piacon
Város
2022. ápr. 14.

Nagy volt a forgalom a piacon

A vásárlók főként a húsvéti menühöz való dolgokat szerezték be. Sokan a sonkát és a tojást az utolsó napokban veszik meg.

Sokan keresték fel ma délelőtt a Városi Piac standjait. A húsvéti időszaknak is megvannak a slágertermékei, hiszen a kötözött sonka és a tojás ilyenkor a legkelendőbb.

„Jól látszik, hogy az elmúlt hetekben megnőtt a forgalom. Ez előtt már két vagy három héttel is keresték a jó kötözött sonkákat. Nálunk combból készül, amit azért keresnek, mert nem az a tocsogós, hanem jó száraz. Tegnap is rengetegen voltak, a rosszabb idő ellenére. Nem csak kötözöttet keresnek ilyenkor, hanem tarját is, ami zsírosabb. Attól függ kinek milyen az ízlése” - mondta Bakos Zsoltné, eladó.

A vásárlók azért is részesítik előnyben a piacot, mert szerintük jobb minőségűek a termékek mint a hipermarketekben.

„A házi készítésű dolgok itt jobbak. Most is házi készítésű dolgokat vettem” - nyilatkozta Csicsmány Sándorné.

Persze többen válogattak a zöldségespultoknál, hiszen már a primőrök is elérhetőek. Az ünnep másik favoritja a tojás, amit igen sokan kerestek. Az eladók szerint sokan az utolsó pillanatokra várnak, pedig akkor már nem lehet válogatnia portékából.

Nagypénteken zárva lesz a piac. Szombatra ugyanakkor sok vásárlóra számítanak, ugyanis akkor a megszokott rend szerint várják majd az árusok a vevőket.