Szinte az összes udvari elemet felújítják az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában
Város
2022. ápr. 6.

Szinte az összes udvari elemet felújítják az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában

Felújítási munkálatok zajlanak az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában. Szinte az összes udvaron található elemet renoválják.

Gépek zúgását hallhatták ma reggel a Vasvár és a Nemzetőr úti lakók, ugyanis az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában renoválás zajlik. A téli időszak igénybe vette a fa játékok egy részét, így ahhoz, hogy a gyermekek újra biztonsággal használhassák, szakemberek segítségére van szükség.

„Elkezdtük a kültéri, udvari játékok karbantartását. Erre már nagyon nagy szüksége van az intézménynek, hiszen már kopottak. Az elmúlt évben lejárt a tanúsítványunk is, így már a gyerekek nem is használhatják ezeket az eszközöket. Egy részét a költségvetésből finanszírozzuk, a másik részét pedig az alapítványunk által. Megkerestünk néhány helyi vállalkozót, akiktől kaptunk egy kis hozzájárulást” - mondta Répási Judit, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A munkálatokat az óvoda karbantartó csoportjának szakemberei végzik. Először egy felülvizsgálaton esnek át a tárgyak, majd ezt követően foglalkoznak az égető problémákkal. A meghasadt, eltört elemeket eltávolították, szétszerelték. A munkálatok végrehajtásához több gépi eszközre is szükségük lesz.

A tegnapi állapotfelmérést követően ma reggel a szakemberek hozzá is láttak a felújításhoz. Már most kiderült, hogy több elemet teljes egészében ki kell cserélniük, így valószínűleg több hétig is eltarthat majd ez a folyamat.

Remélik, hogy a felújítás mihamarabb lezajlik és a jó idő beköszöntét követően már az udvaron szaladgálhatnak az apróságok, kihasználva a szép és új elemek adottságait. Amint ebben az intézményben végeznek, úgy az Ózdi Városi Óvodák többi tagintézményében is elkezdődnek a hasonló munkálatok. Az óvoda életében egyébként minden zökkenőmentesen zajlik. Jövő héten például több csoportjukkal ellátogatnak az Olvasó gyermekszínházi előadására. Hamarosan pedig próbálnak az anyák napi műsorra is.