A kórháznál találkozott a helyiekkel Kiss Sándor és Kunhalmi Ágnes
Politika
2022. márc. 30.

A kórháznál találkozott a helyiekkel Kiss Sándor és Kunhalmi Ágnes

A kórháznál találkozott a szimpatizánsokkal Kiss Sándor és Kunhalmi Ágnes. Nyomatékosították, hogy ha ők kerülnek hatalomra, nem zárják be az egészségügyi intézményt.

Az Almási Balogh Pál Kórház előtti területen gyülekeztek az ellenzékkel szimpatizálók, hiszen lakossági fórumra várták az érdeklődőket. Az eseményen elsőként Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke szólt a megjelentekhez. Szerinte Kiss Sándornak, megválasztása esetén, az emberek létbiztonságának megőrzése lesz a legnagyobb feladata.

„Ezért van egy nagyon erős nyugdíjemelési programunk. Nagyon erős béremelési programunk egészségügyben, az oktatásban, rendészetben és a szociális területen. A panelprogramot és a kádárkockák felújítását, amit a Fidesz elvett 2010 után, vissza fogjuk hozni. A minimálbér adómentességével azonnal 30 ezer forinttal többet hagyunk az embereknél. Az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni kell. Ez egy olyan csomag, ami abban segít, hogy a háború okozta negatív gazdasági hatásoktól megmentsük a magyar társadalmat. Nem látok ennél fontosabb dolgot. Szavazzanak bátran, ezt meg fogjuk valósítani. A garancia Kiss Sándor, hogy ez a pénz meg fog érkezni a térségbe” - hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő.

Ezt követően Kiss Sándor, a hat párt által támogatott, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje következett. Elmondta, hogy az akciójuk figyelemfelkeltő, hiszen számos pletyka terjedt az utóbbi időben a kórház bezárásával kapcsolatban. Bár a létesítmény főigazgatója ezzel kapcsolatban tett egy nyilatkozatot, a megfogalmazás nem győzte meg őket arról, hogy az intézmény valóban nem lesz bezárva.

„Tény, hogy ma az ózdi kórházban a műszaki és a gazdasági személyzet egy miskolci kórházban van állományba felvéve. Tény, hogy naponta megy egy személyautó a megyeszékhelyre, hogy orvosokat hozzon rendelni, és délután viszi őket vissza. Mi attól félünk, hogy ezek a folyamatok nehogy oda vezessenek, hogy a végén valóban be kell zárni az ózdi kórházat” - mondta Kiss Sándor, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.  

Kiemelték, hogy amennyiben nekik szavaznak bizalmat az emberek április 3-án, úgy semmiképp nem hagyják bezárni az egészségügyi intézményt.