Lakossági fórumot tartott Vilcsek Ernő
Politika
2022. márc. 12.

Lakossági fórumot tartott Vilcsek Ernő

Lakossági fórumot tartott Vilcsek Ernő, országgyűlési képviselőjelölt a Civil Házban. Bemutatkozása során beszélt motivációjáról, céljairól és jövőbeli terveiről egyaránt.

Lakossági fórumra gyűltek össze az emberek a Civil Ház kistermében. Vilcsek Ernő, Borsod-Abaúj Zemplén megye hármas számú választókerületének független országgyűlési képviselőjelöltje fogadta őket, aki Feketén-fehéren címmel tartotta meg bemutatkozását. Ózd volt ennek az események az első állomása. Kiemelte, hogy az önkéntes aktivista segítőin látható pólókon nem véletlen az említett színvilág. Azt jelképezi, hogy minden mellébeszélés nélkül fejti ki véleményét bármilyen témával kapcsolatban. Ő egyébként a kerület egyetlen, független jelöltje.

„Az embereknek független képviselet kell. Ha jól dönt a kormánypárt, oda szavazunk, ha rosszul dönt, akkor nem. Ugyanez igaz az ellenzékre is. Ha jó javaslatot tesz, elfogadhatót, lakosság és emberbarátot, akkor azt megszavazzuk, ha nem, akkor viszont nem. Ugyanezt nem tudja megtenni egy pártkatona, mert ott hűségesnek kell lenni a párthoz” - mondta Vilcsek Ernő, független országgyűlési képviselőjelölt.

A régió tekintetében több fontos, megoldandó problémát is felsorakoztat, azonban főként az egészségügyi ellátás ingyenessé tételét, a várólisták csökkentését emelte ki. Az ózdi fórumon megjegyezte, hogy neki nem csak ez a város számít. Amennyiben megválasztják, munkahelye a hetvenegy településen lesz, amelyeket egyaránt fejleszteni és támogatni kíván. Bejárása során ugyanis több helyen negatív dolgokat tapasztalt. Találkozott olyan falvakkal, ahol nincs kiépítve a szennyvízhálózat, szemben olyan területekkel, ahol az elmúlt években minden lehetőséget, pénzbeli támogatást megkaptak a fejlődéshez. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy szeretné megállítani az állami támogatások igazságtalan szétosztását.

„Öt éve dolgozunk együtt képviselőjelölt úrral. Az az ember, akit az ő személyében ismerhettem meg, mindent képvisel, amit számomra és a környezetünk számára elfogadható. Őszinte, lényegretörő és az emberek érdekeit nézi. Nekem ez a legfontosabb” - hangsúlyozta Buruczkainé Babácsi Andrea, kampányvezető.

Vilcsek Ernő fontosnak tartotta kiemelni, hogy neki az emberek számítanak, kortól, nemtől, politikai, ideológiai, vallási hovatartozástól függetlenül. A fórum végén mindenkinek lehetősége nyílt feltenni kérdéseit, amelyre a jelölt készséggel válaszolt.