Átadták a rendelőt
Város
2022. márc. 2.

Átadták a rendelőt

Megnyitotta kapuit a Nemzetőr úti rendelő. Elhárították a beázást és megújult a belső tér. Így már méltó körülmények között fogadhatják a szakemberek a pácienseket.

Hosszú várakozás előzte meg a Nemzetőr úti rendelő felújítását. A szükséges összeget a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatból finanszírozta a város. Így huszonöt százalékos önrész mellé harmincnyolc millió forintos állami támogatást kaptak a renoválásra. Tavaly novemberben kezdődött meg a kivitelezés, ám ma már teljes pompájában láthatják az épületet a páciensek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy nagyon sok sikertelen pályázat után a Nemzetőőr úti védőnői tanácsadó és gyermekorvosi rendelő megújulhatott. Ez négy védőnői körzetet ölel föl, illetve egy gyermekorvosi körzetet. Az jelenleg üres, de bízunk benne, hogy fog gyermekorvos jönni a városunkba. Örülünk a felújításnak és a gondozottak is nagyon meg vannak elégedve, hiszen egy teljesen új környezetbe, uniós előírásoknak megfelelő tanácsadóba tudjuk őket fogadni” - emelte ki Zsuponyó Anett, védőnő.

A legnagyobb gondot az épület beázása, valamint a korszerűtlen vezetékhálózat jelentette. Mivel ez a körzet nagyon sok embert lát el, még jelentősebb feladatnak bizonyult a megfelelő ellátóhely kialakítása. Városunk polgármestere is örömmel tekintette meg az új rendelőt.

„Polgármesterré választásom óta folyamatosan problémákat jelentettek innen a Nemzetőr úti körzetből. Számos hiba volt kezdve a beázástól egészen a villamos hálózaton keresztül a régi elavult bútorok nehézségein át, sok minden nehezítette a munkavégzést. Ennek a belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően most végre sikerült felújítani a rendelőt, így egy modern 21. századi környezet várja azokat, akik ide jöttek. Így a dolgozóink munkavégzése sokkal modernebb lesz egy esztétikusabb, és az előírásoknak megfelelő helyen” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A pályázat összegét többek között a gyermekorvosi rendelő és a tanácsadó egymástól való elkülönítésére fordították, így könnyen el lehet szeparálni az egészségeseket és a betegeket. Kialakítottak továbbá egy modern mozgáskorlátozott, illetve gyermekmosdót. Emellett egy méhnyakrák szűrő pontot is létrehoztak, hogy a terhesgondozás még zökkenőmentesebb legyen.