Kifinomult lépések
Oktatás
2022. febr. 11.

Kifinomult lépések

Társastánc bemutatót tartottak az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A képzés néhány éve indult, most pedig a tanulók bemutatták az eddig elsajátított tudásukat.

Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolába nagyon sok fiatal jár, hogy elsajátítsák az általuk választott hangszerek technikáját. Az elmúlt három, négy évben azonban az intézmény azon dolgozott, hogy elindítsák a társastánc oktatást is. Ez nehezen kezdődött, azonban mostanra eljutottak oda, hogy egy megfelelő szaktanár közreműködésével közel hatvan diák sajátíthatja el a tánclépéseket. Korábban is volt már bemutatójuk, azonban ennyire színvonalas még nem.

„Úgy gondoltam, hogy tulajdonképpen egy művészeti iskolának a profiljába bele kell hogy férjen ez a társastánc, illetve a zenén kívül az egyéb művészeti ágak. Itt kezdetben ugyanis csak zene volt, és pont emiatt döntöttünk úgy, hogy felvesszük” - hangsúlyozta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A város különböző pontjain oktatják a táncot. A Vasvár Úti Általános Iskolában, az Újváros Téri Általános Iskolában, valamint a Sajóvárkonyi Általános Iskolában. A diákoknak ez az alkalom egy jó bemutatkozási lehetőséget jelent, de ezen túl a színpadi jelenlétüket is fejleszti.

„Nem volt egyszerű, év eleje óta, illetve tanév eleje óta gyakorolunk. Van amelyik csoporttal kicsit többet, van amelyikkel kicsit sajnos kevesebbet a járványhelyzetre való tekintettel, de megoldottuk. Igyekeztünk minél többet kihozni a dologból” - nyilatkozta Fülep Péter, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncoktatója.

Ez alkalommal körülbelül 40-50 gyerek állt színpadra, akik latin és standard táncokat adtak elő, mint például a szamba és az angol keringő. A diákok izgultak a bemutató előtt, ugyanis már nagyon készültek erre az alkalomra.

„A tánc, én úgy éreztem, hogy a táncban ki tudom fejezni az érzelmeimet, mert szerintem ez nagyon jó dolog” - fogalmazott Patkó Lara.

„Nagyon tetszett, és nagyon jó ez a társastánc, már régóta táncolok” - emelte ki Tóth Vanessza.

„Már három éves korom óta táncolok. Szeretek táncolni, otthon is szoktam” - mondta Kleska Kinga Regina.

A legtöbb új tanuló a tanév elején érkezik, így hamarosan eljön a beiratkozás időszaka is. A gyerekek választhatnak különböző szakirányok közül. A népszerű zongora, furulya, fuvola, gitár, hegedű és szintetizátor hangszerek mellett a magánének, az ütő, a társastánc, a színjátszás és a képzőművészeti tanszakok is elérhetőek lesznek.