Közösségi program
Egyház
2022. jan. 29.

Közösségi program

Folytatódott a hagyomány az Ózdi Görögkatolikus Parókián, hiszen ötödször tartottak disznóvágást. Idén azok, akik nem tudtak jelen lenni, kiszállítva is kaphattak csomagot.

Ismét közösségi programra várták az érdeklődőket az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A gyülekezeti disznóvágás már hagyománynak számít, hiszen ötödik alkalommal gyűlnek össze ebből az apropóból a kicsik és nagyok. Bodnár Dániel parókus örömét fejezte ki, hogy a hívek ennyire aktívak, ha a szabadidő közös eltöltéséről van szó. Leszögezte, hogy a sertés egyetlen része sem megy majd kárba.

„Rendhagyó év van. Kértük az időseket, hogy amennyiben nincsennek beoltva vagy krónikus betegségben szenvednek, ne jöjjenek el. Így ebédkiszállítás lesz. Nem ők jöttek el a nagy ünnepi ebédünkre és vacsoránkra, hanem kiviszünk nekik egy disznótoros ebédet, illetve csomagot. Az év folyamán egyébként rengeteg olyan egyházi eseményünk van, akár szalonnasütésen felhasználjuk a disznónak minden egyes részét, amit csak lehetséges” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

A megjelentek szívesen kapcsolódtak be a munkába, de a szórakozás sem maradhatott el, így a kínálók szorgosan osztották a pálinkát. A legbátrabbak a tradícióknak megfelelően a sertés körméből fogyasztották a röviditalt. A terület képviselője is szívén viseli az effajta rendezvények sorsát.

„Mind önkormányzati képviselőként, mind pedig a helyi görögkatolikus gyülekezet tagjaként fontosnak tartom azt, hogy az ilyen közösségépítő rendezvényeket minden évben visszatérő jelleggel meg tudjuk tartani. De nemcsak itt, hanem a város egyéb közösségeiben is. Ezért is tartottam fontosnak, hogy a rendelkezésemre álló lakóterületi céltartalékból támogassam ezt a rendezvényt is. Nemcsak most, hanem a következő években is. Ezzel is építeni tudjuk a helyi közösségeket” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A program sikerességét mutatja, hogy több éve töretlen népszerűségnek örvend és a közösség tagjai szívesen szorgoskodnak a közös cél érdekében.