Fő az óvatosság
Rendőrség
2022. jan. 18.

Fő az óvatosság

Több baleset történt Sajóvárkonyon a télies körülmények miatt. Egy autós visszapillantójával sodort el egy gyalogost, míg egy másik sofőr megcsúszott és a patakban kötött ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság által szolgáltatott információk szerint egy sofőr a Hangony-patakon átívelő híd előtti kanyarban a körülményekhez képest gyorsan hajtott, megcsúszott és lesodródott az útól. A sötét színű Škoda kiütött egy villanyoszlopot, a kábelek pedig másik két lámpatartót is kiszakítottak a helyükről. Ezek egyike a gázvezetéket is megrongálta. A jármű a patakban kötött ki, a sofőr nem sérült meg. Nem sokkal hamarabb szintén ezen a helyszínen történt baleset.

„Reggel 6 óra körül egy az alcélmű irányából a Mekcsey út irányába haladó Ford Transit típusú kistehergépjármű figyelmetlenül közelítette meg a Hangony-patakon átívelő hidat. Nem vette észre, hogy egy gyalogos a menetirány szerinti jobb oldalon halad. Ennek következtében a visszapillantó tükörrel tulajdonképpen tarkón csapta a gyalogost, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A tükör is összetört, így a gépjárműben nagyjából ötvenezer forintos kár keletkezett” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.   

Az információk szerint mind két eset a télies körülmények miatt történt. A gyalogos elsodrásánál nagy valószínűség szerint komolyan közrejátszott, hogy a sofőr nem tisztította le kellőképpen a fagytól a szélvédőt, ami korlátozta a kilátásban. De emellett a sebességre is figyelni kell.

A rendőrség munkatársai felhívják a figyelmet a relatív gyorshajtás veszélyeire. Hiába megengedett 90 kilométer per óra egy adott útszakaszon, ha az aktuális út és időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, hogy ilyen gyorsan közlekedjünk. Ekkor adott esetben még a 60 kilométer per óra is veszélyes lehet. Ezek az esetek is jól mutatják, hogy a legfontosabb az odafigyelés, a tolerancia és az óvatosság.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy figyeljenek oda a megváltozott időjárási viszonyokra. Ha a körülmények megkövetelik drasztikusan csökkentsék a sebességet, hiszen mindenkit hazavárnak.