Könnyebb közlekedés
Város
2022. jan. 14.

Könnyebb közlekedés

Akadálymentesítést végeznek az ÓVI dolgozói a Béke telepen és az Újváros téren. Ehhez kapcsolódóan közel húsz helyen kezdték meg a bontási munkákat.

Tábla jelzi a Bolyki főút és a Lehel vezér út kereszteződésénél, hogy ezen a részen munkálatok zajlanak. Ma ugyanis ezen a területen is tevékenykedtek az ÓVI dolgozói. Mindez része annak a folyamatnak, amelynek eredményeként akadálymentessé teszik ezeket a járdarészeket. A városrészen közel húsz helyszínen folyik a munka.

„Jelenleg itt a Béke telep térségében és az Újváros téren végzünk akadálymentesítési munkálatokat. Ennek során lesüllyesztjük a járdáknak a végeit, hogy kerekesszékkel is lehessen rajta közlekedni. Jelenleg most a bontási munkálatok folynak. Tehát kivéssük és megvágjuk a területeket. Egyelőre salakkal, vagy murvával takarjuk be, mert ilyen hidegben sajnos nem tudunk betonozni. Aszfaltozni pedig majd tavasszal fogjuk” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Amennyiben a jövő hét folyamán enyhébb lesz az időjárás, úgy a most feltöltött részek betonburkolatot kapnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mintegy öt centiméter vastag réteget visznek fel, ami alá fóliát helyeznek. Ezt tavasszal könnyen fel tudják bontani, így a helyére már aszfalt kerülhet. A következő időszak feladataival kapcsolatban elmondható, hogy a márciusban induló Start-munkaprogram keretében az ÓVI munkatársai számos mennyiségű árkot burkolnak majd, amelyhez közel ötezer saját gyártású mederelemre van szükség. Ezeket a Győzelem úton e célra átalakított épületben készítik. Az ÓVI által üzemeltetett Nagyvölgyi Állatsimogatót is ki kell emelni, hiszen oda a hideg idő ellenére is sokan látogatnak ki. Ezt az igényt azonban érdemes előre jelezni.

„Szoktuk kérni a bejelentkezést, főleg akkor, amikor nagyobb csoportok jönnek. Értem ezalatt, amikor óvodai, vagy iskolai csoport szeretne kilátogatni azért, hogy fel tudjunk készülni, ha kreatív foglalkozást is igényelnek, és részt akarnak ilyenen venni, vagy szeretnének lovagolni” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.  

Decemberben közel ötszázan érkeztek ide, így a tél folyamán ez a hónap volt a legforgalmasabb. A Nagyvölgyi Állatsimogató egyébként a hét minden napján látogatható. Így annak kapui hétfőtől vasárnapig állnak nyitva az érdeklődők előtt.