Újra színpadon
Kultúra
2021. dec. 17.

Újra színpadon

Újra megtartotta Adventi hangversenyét az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A délután folyamán felcsendültek klasszikus darabok és karácsonyi dalok egyaránt.

Legutóbb 2019-ben rendezte meg az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Adventi hangversenyét. Tavaly a koronavírus járvány nem tette ezt lehetővé, ám ebben az évben kicsit másabb formában, de újra színpadra álltak hangszereikkel a tanulók. Minden diák izgatottan várta, hogy előadhassa produkcióját. A délután folyamán megszólaltattak többek között zongorát, gitárt és fuvolát is.

A személyes jelenlétet és a koncertélményt nem pótolja a videófelvétel, viszont nem szerették volna, ha újra elmarad a hangverseny. A pedagógusok fontosnak tartották, hogy megvalósuljon ez a koncert, főként a gyerekek érdekében.

„Azt gondolom, hogy mindenki várja ezt a rendezvényt. Szülők, kollégák és a gyerekek is egyaránt. Szeretnék megmutatni azt, hogy mire jutottak és mire fejlődtek. Úgy vélem, hogy a lakosság is nagyon szívesen fogadja ezt a hangversenyt. Kétszáz-háromszáz fős látogatottsága van ezeknek a koncerteknek, ha nincs ilyen vírus és járványhelyzet” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Ez az esemény ösztönzi a diákokat és visszajelzést ad nekik arról, hogy nem hiába tanulják a zenét. Sok időt és energiát belefektettek a pedagógusok és a fiatalok is az előadásba. Az eseményt a Digitális Erőműben rendezték meg. Felcsendült többek között a Gyertyafény keringő, az Édes kisfiam, a Jingle Bells és a Hull a pelyhes is. A gyerekek nagy lelkesedéssel érkeztek az intézménybe.

„Nagyon sokat készültem rá, viszont ideges vagyok most egy kicsit. De szerintem jó lesz és menni fog. Most a Pastorale darabot fogom eljátszani zongorán” - nyilatkozta Elek Nóra, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákja.

„Izgulok nagyon, és ezért szeretném odatenni minél több energiámat” - fogalmazott Simon Merse, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákja.

Az előadás körülbelül két óra hosszán át tartott, és több mint húsz darabot játszottak el a diákok pedagógusaikkal együtt. Az Adventi hangverseny teljes felvételét december 23-án, fél nyolctól megtekinthetik az Ózdi Városi Televízióban.