Hírarchívum

A látogatók nézik az alkotásokat.
Kultúra
2023. febr. 3.

Kiállítás nyílt az ózdi Balogh Ildikó festményeiből és grafikáiból Miskolcon az Ifjúsági Ház Galériájában. A tárlat február 17-ig tekinthető meg.

Kis fehér kutya bújuk a kézhez a telepen.
Város
2023. febr. 3.

Húsz kutya került ki az Ózdi Állategészségügyi Telepről januárban. Volt aki visszatalált gazdájához és olyan is, akit befogadó szervezethez szállítottak. Tizennégyen pedig új otthonra találtak.

A diákok a tornateremben ülnek.
Oktatás
2023. febr. 3.

Diákönkormányzati Napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Az iskola kulcsát Kretyánszki Ádám kapta.

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve.
Oktatás
2023. febr. 2.

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Gitárt és zongorát tanítanak majd.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt.
Hírek
2023. febr. 2.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt. Az új nevek kérelmezésénél számos buktatóval kell számolni.

Beszélgetnek az udvaron a rendőrök a Velence telepen élő idős úriemberrel.
Rendőrség
2023. febr. 2.

A szépkorúak kerültek a rendőrség fókuszába. A helyi egyenruhások célja, hogy minél kevesebb idős ember váljon áldozattá. Ennek érdekében időről időre felkeresik a lakosságot.

Ózd város címere.
Önkormányzat
2023. febr. 2.

A 2023. február 9-én (csütörtökön) 10.00 órától kezdődő képviselő-testületi ülés meghívója, előterjesztései.

Újabb illegális szemétlerakó keletkezett Szentsimonban.
Hírek
2023. febr. 1.

Újabb törvénytelen hulladéklerakó helyet jelentettek Szentsimonban az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában.

Angolórán érdemes jegyzetelni.
Oktatás
2023. febr. 1.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban 50 fős nyelvvizsgacsoport vizsgázott a nyelvvizsga-amnesztia ellenére.

Totál kép a tanóráról.
Oktatás
2023. febr. 1.

A biztonságos internet napja alkalmából oktatták a gyerekeket a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Tanáruk a világháló veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Ingek és zakók vannak a vállfán.
Hírek
2023. jan. 31.

Ruhaosztást tartottak a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában. A beérkezett adományokat minden hónap utolsó hétfőjén bocsájtják a rászorulók rendelkezésére.

Panelház a Katona József úton.
Város
2023. jan. 31.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek az önkormányzati bérlakások a városban. Az energiaválság kirobbanása az Ózdinvest Kft.-re is hatással van.

Totál kép a munkálatokról.
Város
2023. jan. 31.

Kétszer nyolc állásos parkoló készül a 48-as út mellett. A SZIKSZI-vel szemközti területet régóta erre a célra használják az autósok, így már nagy szükség volt a beruházásra.

Felsorakoztak a két csapat játékosai.
Sport
2023. jan. 30.

Két ózdi pingpong csapat mérte össze tudását a Digitális Erőmű falai között. A Digitális Spartacus és az ÓVSE játékosai baráti találkozó keretében csaptak össze.

A korszerűsített, alacsony rezsijű lakások iránt nagyobb a kereslet.
Hírek
2023. jan. 30.

Megtorpant a kereslet, hosszabb eladási idővel számolhatnak az eladók, és az érdeklődés fókuszában az alacsony rezsijű, jó állapotú lakások állnak.

A disznóhús feldolgozása zajlik.
Egyház
2023. jan. 29.

Idén sem maradt el a mára már hagyománynak számító disznóvágás az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Készítettek sült vért, töltött karajt, kolbászt és a hurkát is.

Az NFÉ harmadik emeletének termében ülnek az érdeklődők.
Kultúra
2023. jan. 28.

Dokumentumfilmes délutánt tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Almási Tamás – Szorításban és Debre Zsuzsa – Elmúlt, oszt jól van című alkotásait vetítették le az érdeklődőknek.

Kelkáposzta és zeller van a képen.
Város
2023. jan. 27.

Bőséges az árukínálat a piacon. Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a vásárlók. Az utóbbi időben megcsappant a termelők forgalma.

Február 6-án és 7-én a városi nagyparkolóban találják meg az érdeklődők a Petőfi-busz elnevezésű mozgó tárlatot.
Kultúra
2023. jan. 27.

A Petőfi emlékév kapcsán utazó kiállítás érkezik Ózdra. Február 6-án és 7-én a városi nagyparkolóban találják meg az érdeklődők a Petőfi-busz elnevezésű mozgó tárlatot.

Ötvenkét darabra vágták a fákat, azt próbálták meg elvinni a tolvajok.
Rendőrség
2023. jan. 27.

Egy idős házaspártól akartak fát lopni, de az egyenruhások elkapták az elkövetőket. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ma ajándékot is vittek a szépkorúaknak.

A Nagyanyám Blues-A zenekar.
Rendőrség
2023. jan. 27.

A Zsaru Magazin ír cikket a Nagyanyám Blues-A együttesről. A bandában több hivatásos rendőr is játszik, ami felkeltette az újság érdeklődését. Interjút és fotókat is készítettek a tagokkal.

Fejlesztés
2023. jan. 26.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a város közepén található pihenésre alkalmas terület. Az érintett szervek vezetőit közös ötletelésre hívták a Polgármesteri Hivatalba.

Falazóelem a raklapon.
Hírek
2023. jan. 26.

Drasztikusan megemelkedett az építőipari termékek ára az elmúlt két esztendőben. A lakásfelújítási támogatás megszűnése is érezteti hatását. A telepeken kevesebb építőanyag fogy.

A huszár egyenruha ismertetése.
Kultúra
2023. jan. 26.

Nagy sikerrel zárult az ÓMÉK Olvasó Utazó Kultúra előadás-sorozata. Pedagógusok és diákok egyaránt bíznak a folytatásban.

Távoli kép az építkezési területről, háttérben a templommal.
Fejlesztés
2023. jan. 26.

Bejárást tartottak a terület, az intézmény és a kivitelező cég képviselői a Kazinczy Ferenc úton épülő óvodánál. Jól halad a munka, a tervek szerint jövő év elejére mindennel elkészülnek.

A fiatalok és a pedagógusok várják az eredményhirdetést.
Kultúra
2023. jan. 25.

Kihirdették a „Szavalóverseny másképp” című megmérettetés eredményét. Több mint tíz középiskolás nevezett a pályázatra. Az alkotásokat három tagú zsűri értékelte.

Az év első véradását tartották meg ma Ózdon.
Egészség
2023. jan. 25.

Az év első véradására várták ma az ózdiakat a Magyar Vöröskereszt munkatársai. Minden hónap utolsó szerdáján lehet ilyen módon önzetlenül segíteni.

Teofil jutalomfalatot nyújt egy kutyának.
Hírek
2023. jan. 25.

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

Totál kép a készülő parkolóról háttérben a temetővel.
Város
2023. jan. 25.

Felújítják a Táblai köztemetővel szemben található autós megállót. A kétszer nyolc állásos, összesen 364 négyzetméteres terület a parkoló felújítási projekt egyik legnagyobb területe.

A Kazinczy Ferenc út egyik vége, behajtani tilos táblával.
Város
2023. jan. 24.

Egyirányúsították a Kazinczy Ferenc út egy részét. Ma délelőtt az ÓVI és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai közös erővel végezték a munkálatokat.

A letakart nagymedence az ózdi uszodában.
Sport
2023. jan. 24.

Szünetel az úszásoktatás az Ózdi Úszó Klubnál. A város lakossága, ezen belül pedig több száz fiatal maradt sportolási lehetőség nélkül. Sokan remélik, hogy tavasszal újra kinyithat a létesítmény.

A Mag kisplasztikát kapják meg a díjazottak.
Kultúra
2023. jan. 24.

Benyhe László és Szőke Gábor kapta idén „A Művelődésért” kitüntető díjat. A Magyar Kultúra Napján rendhagyó módon a városi televízióban volt az ünnepi megemlékezés.

Egy fiúcskát vizsgál rendelőjében dr. Sahin Fawaz, címzetes főorvos.
Egészség
2023. jan. 24.

Három vírus támad, hasonló tünetekkel. Az influenza és a koronavírus mellett megjelent az RSV fertőzés. A szellőztetés, a gyakori kézmosás, a fertőtlenítés segít egészségünk megőrzésében.

Kultúra
2023. jan. 23.

A Magyar Kultúra Napjával, ózdi vonatkozásaival és a Hungarikumok körével ismertetik meg az iskolásokat az ÓMÉK munkatársai. Három nap alatt több intézménybe ellátogatnak a városban.

A kiállított rajzok.
Oktatás
2023. jan. 23.

Petőfi Sándor versei és a Magyar Kultúra Napja volt a témája annak a rajzversenynek, melyet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában hirdettek meg.

Közlekedő autók.
Hírek
2023. jan. 23.

A téli, ködös időjárásban még fontosabb a látni és látszani elv az utakon. Ennek érdekében még inkább figyeljünk oda gépjárművünk világító berendezéseinek állapotára.

A feladatlapok felbontása.
Oktatás
2023. jan. 21.

Szombaton írták meg a nyolcadikosok a központi felvételit. A SZIKSZI-ben közel 200 diák izgult a feladatsorok elkészítésekor. Több tárgyból is vizsgát tettek a tanulók.

A Szív Klub tagjai figyelmesen hallgatják Kiss Tamást, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjét.
Rendőrség
2023. jan. 20.

Tájékoztató előadáson vettek részt a Szív Klub tagjai az Ózdi Rendőrkapitányságon. Soós Attila kapitányságvezető és Kiss Tamás hivatalvezető fontos információkat osztott meg a jelenlévőkkel.

Rügyeznek a fák, azonban óriási károkat okozhat egy későbbi fagy a növényekben.
Hírek
2023. jan. 20.

Az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárása sok, eddigiekben ritkán tapasztalt problémát okozhat, ugyanis a növények téli nyugalmi állapotát alaposan megzavarja a hőmérséklet.

Több kameraállás, hogy minél jobb nézőpontból lássa a néző a közreműködőt.
Kultúra
2023. jan. 20.

Városunkban idén rendhagyó módon emlékeznek meg a Himnusz születésnapjáról. „A Művelődésért” kitüntető díjakat is átadják. A kulturális műsort január 23-án láthatják a városi televízióban.

Sokan voltak kíváncsiak a könyvbemutatóra.
Kultúra
2023. jan. 20.

Megjelent Balázsné Tőkés Mária verseskötete, amelyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából mutattak be az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban.

Adomány az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium egyik termében.
Oktatás
2023. jan. 19.

Újból ruhagyűjtési akciót szerveztek az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. A jó állapotban lévő ruhaneműket, plüssöket és könyveket az intézmény portáján lehet leadni.

Putnok vége tábla, az úton folyik a kiöntött Sajó.
Hírek
2023. jan. 19.

Kilépett medréből a Sajó. Az árvíz miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több útszakaszt is lezárt. Ózdon és a térség más településein is gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

A családi ház tetőszerkezete is összedőlt.
Város
2023. jan. 19.

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában ma reggel. Az önkormányzat mindent megtesz az ügy mielőbbi rendezése érdekében.

A cukrász tanulók mézeskalácsot díszítenek.
Oktatás
2023. jan. 19.

Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában, amelynek célja, a helyben oktatott szakmák életközeli bemutatása volt.

Éremeső.
Sport
2023. jan. 18.

Megkezdődtek a versenyfelkészítő edzések a Meteor Lövészklubban. Az új tagokkal bővült klub bízik az idei sikerekben, céljuk ismét az országos dobogó.

Tiszta udvar feliratú rozsdás tábla.
Rendőrség
2023. jan. 18.

Rendőrkézen a csernelyi halált okozó testi sértés gyanúsítottja. A nyolcvanhárom éves hölgyet bántalmazó tizennégy éves fiút már őrizetbe vette a rendőrség.

Tóth Melinda Anna beszéd közben.
Egyház
2023. jan. 18.

Január 16. és 23. között nemzetközi ökumenikus imahét zajlik városunkban is, ahol a Krisztus-hívők egységéért imádkoznak több helyszínen nyolc nap alatt.

A szegélyt igazítja az egyik szakember.
Város
2023. jan. 18.

Elkezdődtek a közterület felújításhoz kapcsolódó munkálatok. Többek között számos járda, parkoló és játszótér épül vagy újul meg városszerte az állami támogatásnak köszönhetően.

Nézőpontok.
Oktatás
2023. jan. 17.

Mérő Gergő és Sikur Ádám videója is bekerült a legjobb 25 közé egy országos versenyben. LEGO eszközökön keresztül kellett bemutatniuk A kis herceg című művet, vagy annak részletét.