Parkoló kialakítása
Város
2021. dec. 1.

Parkoló kialakítása

Egy öt állásos parkolót alakítanak ki a Táncsics telepen. A munkálatokat a napokban kezdték el az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói.

A Táncsics telep négy, öt és hatos számú háznál nemrégiben aszfaltozási munkálatokat végeztek. Hétfőn azonban egy több férőhelyes parkoló kialakítása is megkezdődött ezen a területen. A mai napon a tizennyolc tonna mart aszfalt érkezett meg, így a szakemberek hozzáláttak a kidolgozáshoz.

„Itt egy öt állásos salakos parkoló épül. Ezt körbeszegélyeztük az elején k szegővel és kiemelt szegőkövekkel. Ki kellett emelni a tükröt, ezt a területet úgy hívjuk, amit ki kellett ásni. Megvolt a körbeszegélyezés. Egy alapot csinálunk neki ezzel a mart aszfalttal, amit aztán lehengerlünk. A végén pedig egy finom salak réteget kap” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Holnap érkezik a kilenc tonna finom salak. Ha az időjárás is engedi, akkor ez már péntekre elkészülhet. Ezt követően hamarosan egy újabb parkoló kialakítása kezdődik majd a közelben. A kivitelezés indulása előtt eltávolítják az útban lévő bokrokat és tujákat. Ennek a résznek a kidolgozása azonban majd csak jövőre valósulhat meg. Dr. Csuzda Gábor képviselői keretéből finanszírozza a munkálatokat.

„A falu városrészben is nagy gondot jelent a parkolóhelyek hiánya, ezért képviselő tevékenységem során különös figyelmet fordítok arra, hogy ezt a problémát orvosolni tudjuk. Ennek egyik példája a mögöttünk látható beruházás. Itt a Táncsics telep 4-5-6. számú házak parkolási gondjait szeretnénk megoldani ennek az öt állásos parkolóhelynek a kialakításával. De a közeljövőben még a Vajda János út kettő számú társasház mellett is kialakításra kerül majd egy nyolc állásos parkoló” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A politikus tervei között szerepel még többek között a kórház, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium, valamint a József Attila Gimnázium és Kollégium környékén további parkolóhelyek kialakítása is.