Hangverseny az Olvasóban
Kultúra
2021. nov. 15.

Hangverseny az Olvasóban

Ismét növendékhangversenyt rendezett az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Karácsonykor és áprilisban is színpadra lépnek majd a tanítványok.

Másfél éves kihagyás után ismét növendékhangversenyt szervezett az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A vírushelyzet miatt ugyanis hamarabb ez nem valósulhatott meg. A koncertet az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos termében tartották meg. Az esemény hasonlóan a korábbiakhoz most is sok érdeklődőt vonzott.

Több mint egy tucat műsorszámmal készültek, így az esemény több mint negyven percig tartott. A gitár kivételével minden hangszert megszólaltattak a diákok, melyen az intézményben tanulni lehet.

„A tanév munkája során a kollégák kiválasztják azokat a diákokat, akik a legügyesebben játszanak, és azokat a műveket, melyek méltóak arra, hogy közönség elé kerüljenek, és azokat hozzuk el” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Az oktatás jelenleg zene-, tánc-, képző- és iparművészet, valamint színjátszás tanszakokon folyik. Közel négyszáz fiatal képzi magát a létesítményben. Az eseményen Csikai Sándor és Csikai Mátyás fuvolán játszott.

A fiatalok az ilyen események előtt gyakran izgulnak, de várják azt a pillanatot, amikor színpadra léphetnek. Vannak olyan tanulók, akik már több éve tagjai a zeneiskolának. A diákok elmondásuk szerint szeretnek ebbe a közösségbe járni.

„Sikerült szerintem eléggé szépen felkészülnünk. Egy triót fogunk játszani alt fuvolával, ami most újdonság az iskolában. Nagyon szép lesz” - nyilatkozta Hajdu Boglárka Diána, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A legtöbb új tanuló év elején és félévkor érkezik, de előfordul az is, hogy év közben csatlakozik valaki. Karácsonyi koncerttel, valamint áprilisában egy tavaszváró hangversennyel is készülnek az érdeklődőknek.