A nyugalom esszenciái
Egészség
2021. nov. 12.

A nyugalom esszenciái

Illat- és olajestre várták az érdeklődőket tegnap délután az NFÉ-be, ahol több esszenciát is kipróbálhattak a résztvevők. A program ezúttal is filmvetítéssel zárult.

Levendulaillat töltötte be a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark előterét tegnap délután. Az intézmény tematikus programsorozatának következő állomásán ugyanis a különféle esszenciák kerültek a figyelem középpontjába. Az Illat- és olajest meghívott előadói Bay Judit és dr. Gaál Nóra volt, akik az olajok életünkre gyakorolt jótékony hatásáról beszéltek. A résztvevők kérdéseket is feltehettek a témával kapcsolatban.

„Az elmúlt estek során minden egyes alkalommal törekedtünk arra, hogy a tudatos egészséges életmódot helyezzük a középpontba. A mai estének a tematikája az illatok, illetve az illóolajok jótékony szerepe az életünkben, amit én magam személy szerint is tapasztalok már egy jó ideje. A két hölggyel egy személyes kapcsolat révén alakult ki ez lehetőség” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Az olajok kiemelt szerepet játszanak az egészségmegőrzésben, így például immunrendszerünk erősítésére, vagy a különféle betegségek megelőzésére is jól használhatók. Ki kell azonban emelni, hogy célszerű a száz százalékos tisztaságú kivonatokat előnyben részesíteni. Hiszen nem mindegy, hogy mi kerül a bőrünkre, vagy mit lélegzünk be. A beszélgetés során a jelenlévők azt is megtudhatták, mik azok a dolgok, amelyekre a vásárlás során figyelni kell. Az előadók az alkalomra elsősorban olyan illatokat választottak, amelyek a nyugalmunk, lelki egyensúlyunk fenntartásában, továbbá az immunerősítésben játszanak szerepet.

„Azért jöttünk, hogy bemutassuk az illatok világát, vagy hogy mire is képesek ezek az illatok a mindennapi életünkben. Azt kell, hogy mondjam, hogy mi amatőr illatrajongók vagyunk és elkezdtük napi szinten alkalmazni a mindennapjainkban. Valamelyikünk egészségmegőrzési célból, valaki azért, hogy kellemes illat legyen a lakásában, van, aki szépészeti célból” - emelte ki Bay Judit, előadó.

A résztvevők a beszélgetés ideje alatt több olajat is megszagolhattak. Közben pedig azt is megtudhatták, hogy Japánban a munkahelyeken miként alkalmazzák az esszenciák jótékony hatását. Az este további része filmvetítéssel folytatódott, ahol a résztvevők a Sarlatán című történelmi drámát tekinthették meg. A következő tematikus este időpontja november 25-e lesz, amikor a virágok kerülnek majd a figyelem középpontjába.