Hamarosan befejeződik
Város
2021. nov. 10.

Hamarosan befejeződik

Jól haladnak az árokburkolási munkálatokkal az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A szakemberek ma és az elmúlt napokban a város több pontján is tevékenykedtek.

Több mederelem is a helyére került már a Puskás Tivadar úton. Ezen a területen mintegy kilencven méteres szakaszon folynak a munkálatok. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói ehhez kapcsolódóan az átereszeket és az árkokban elhelyezett elemek fölötti részt is betonozzák. Ez a rendszer stabilitása miatt fontos.

„Jelenleg árokburkolási munkák folynak a Thököly úton, a Puskás Tivadar úton és a Kazinczy úton. Itt részben vásárolt, részben saját gyártású elemekkel végezzük a munkát. A Kazinczy úton az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által gyártott elemekkel” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A Thököly Imre úton a közlekedőket már elterelő táblák figyelmeztették az itt folyó munkálatokra. Elsőként a talaj előkészítését végezték el a dolgozók. Ezt követően helyezték el a betonelemeket. A kivitelezés során azonban itt akadt némi nehézség, amit az átereszcsatornák pozíciója okozott. Így ezeket ki kellett igazítaniuk az ÓVI szakembereinek.

Jelenleg az árkot burkolják az ÓVI szakemberei a Thököly úton mintegy száz méteres szakaszon. Ezek a munkálatok a tervek szerint jövő hét végén fejeződhetnek be.

Az ÓVI dolgozói az elkövetkező napokban a veszélyes kátyúkat javítják a város több pontján. Ám az ilyen jellegű munkákat már nem sokáig tudják végezni. A fagypont alatti hőmérséklet ugyanis már nem kedvez az ehhez hasonló folyamatoknak. Ma egyébként nem csak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, hanem a Lasped Kft. szakemberei is tevékenykedtek. Így az Örs vezér úti szakaszt készítették elő, amelyre a városi aszfaltozási program keretében holnap már felkerülhet a kopóréteg is.