Jelképes cselekedet
Hírek
2021. nov. 5.

Jelképes cselekedet

Fát ültettek az Ózdi Rendőrkapitányságon. A kezdeményezés dr. Kiss Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitány nevéhez kötődik.

Az élet fáját ültették el az Ózdi Rendőrkapitányság mellett. A programot dr. Kiss Attila vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya hozta létre azzal a céllal, hogy erősítse az összetartást. Ezért a tíz kapitányságon egyszerre, egy időben helyezték a földbe az összetartozást szimbolizáló csemetét.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság is csatlakozott a megyei rendőrfőkapitány úr kezdeményezéséhez. Így az Ózdi Rendőrkapitányság déli szárnyánál elültettünk polgármester úrral közösen egy fát. Ez az összetartozást jelképezi” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az eseményen Janiczak Dávid polgármester is aktívan részt vett. A város első embere azt hangsúlyozta, hogy szükség van az efféle jelképekre a sikeres közös munka érdekében.

„Úgy gondolom, hogy ez a közös faültetés egy jelkép. A rendőrség és a város együttműködésének jelképe, amely szoros és folyamatos. Megválasztásom óta folyamatosan kapcsolatot tartunk az ózdi és a megyei kapitánysággal is. Igyekszünk a város közbiztonságát közösen javítani. Nyilván én a lakossági kéréseket és meglátásokat tudom tolmácsolni, ők pedig a megoldást tudják eszközölni a közbiztonság területén. Ma egy jelképet is adtunk ennek a fának a személyében, ami remélem jó nagyon nagyra fog nőni a rendőrség mellett” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A konténeres facsemetéket egyébként az Északerdő Zrt. díjmentesen biztosította az akcióban részt vevő kapitányságoknak.