Kátyúzás, patakmeder tisztítás, árokjavítás – Folyamatosan dolgoznak az ÓVI munkatársai a város számos pontján.
2024. júl. 26.

Folyamatosan dolgoznak az ÓVI munkatársai a város számos pontján. Több helyen kátyúznak, patakmedreket tisztítanak, valamint árkokat javítanak vagy alakítanak ki.

Munkagépektől hangos az Újváros tér és Bolyok térsége. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói útjavítási munkálatokat végeznek a kátyús részeken. A problémás helyek kijelölését követően körbevágják az érintett területet, majd kivésik. Ezután tapadást elősegítő anyaggal látják el, erre kerül az aszfalt.

„Ütemterv szerint folytatjuk a városban a kátyúzási munkálatokat. Nagyjából a város háromnegyedével már elkészültünk. Jelenleg az Újváros téren dolgozunk, a Március 15 út következik, majd utána Ráctag.” - mondta Dubovinszky László az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója

A Bolyki főút szervizútjának aszfaltozását a közelmúltban fejezte be a kivitelező cég. Azokat az úthibákat, amelyek nem fértek bele ebbe a projektbe, most javítják ki. Az itt lakók örülnek, habár az új burkolat hátrányokkal is jár véleményük szerint.

„Örülünk neki, hogy ezt itt megcsinálják. Annyi, hogy senki nem tartja be, hogy ez itt egy lakó pihenő övezet. Mindig le akarnak zúzni, a jobb kéz szabályt nem tartja be senki. Tehát mióta jobb az út, sokkal veszélyesebb kimenni.” - nyilatkozta Kiss Zoltán

A kátyúzás mellett több helyszínen is megújulnak az árkok. Ahol szükséges mélyebbre ássák, kikotorják, vagy éppen teljesen új vízelvezetőt alakítanak ki. Nagy szükség volt erre az Építők útján, ahol az ÓVI saját gyártású betonelemeit használják fel.

„Jól dolgoznak. Ez kell, ezt meg kell csinálni mindenféleképpen.” - mondta Gere Sándor

A patakmedreket is rendszeresen takarítják. A Dobó, az Uraj, valamint a Szenna patakot is megtisztítják a hulladéktól és a gaztól. Ez rendkívül fontos, hiszen az utóbbi időben hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék elvezetése így megoldható.

(forrás)