Kinyílik a világ - Három hetes nyelvkurzus és nyelvvizsga a PASCH iskolaprogram keretében.
Oktatás
2024. júl. 24.

Kinyílik a világ - Három hetes nyelvkurzus és nyelvvizsga a PASCH iskolaprogram keretében.

Három hetes nyelvi kurzuson vett részt az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium két tanulója Németországban. A kurzus végén nyelvvizsgát is tettek.

Nyelvi kurzus, életre szóló élmények, nemzetközi barátságok, nyelvvizsga. Az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium 2023 szeptemberében csatlakozott a PASCH Schule hálózathoz. A kezdeményezés célja a német nyelv és kultúra népszerűsítése. Az együttműködés keretében már számos program megvalósult.

„ Az előző tanévnek az eredményét mutatja a PASCH Schule kapcsán az, hogy két tanulónk részt vehetett a Jugendkurs- on Németországban. Három tanulónk a futball Európa- bajnokságon és hála Istennek szeptemberben kapunk két gyakornokot is hat hétre, illetve hat hónapra. Egy huszonnégy éves matematika-kémia szakos egyetemista hallgatót és egy idén érettségizett fiatal lányt, aki segíti majd a munkánkat és programjainkat.” - mondta Heiling Jolán Katalin, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium projektkoordinátora

Az idei tanév utolsó PASCH programja egy három hetes nyelvi kurzus volt, melyen két ózdi diák vehetett részt. Kasza Áron és Endrész György június 23-án reggel indult útnak. Az intenzív tanfolyamot Sankt Peter-Ording városában tartották, itt található Németország legnagyobb tengerparti fürdője.

„Az elmúlt három hétre mindig boldogsággal fogok visszagondolni, mert nagyon jól éreztem magam az elmúlt három hétben. Rengeteg programon vehettem részt. Ami kitöltötte a minden napunkat az a tanulás volt, a napi három tanítási óra német nyelven. Délután programokkal kedveskedtek nekünk a segítők. Különböző táncos, sportos programokon is részt vehettünk és nagyon jól éreztük magunkat.” - mondta Endrész György, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója

A tanítási órák mellett számos kiegészítő programmal készültek a szervezők. Tengerparti fürdőzés, strandolás, városnézés is szerepelt a repertoárban. A német nyelvkörnyezet és a sok tanulás meghozta a várva várt eredményt, mindkét tanuló sikeres nyelvvizsgát tett A1 és B1-es szinten.