Jazz zene és Eisemann slágerek a Rózsakertben
Kultúra
2024. júl. 22.

Jazz zene és Eisemann slágerek a Rózsakertben

Falusi Mariann és zenésztársai is fellépnek hétvégén a Rózsakerti Este színpadán. Idén ötödször is megidézik a múltat az Olvasó melletti parkolóban.

Nagyon sok nosztalgiázni vágyót vonzott az elmúlt évben a Rózsakerti Este. Július 26-án, pénteken immár ötödik alkalommal várnak mindenkit, aki szeretne egy kellemes időutazáson részt venni. Az Olvasó parkolója ad teret a nosztalgikus hangulatú estélynek, hiszen a régmúlt időkben is a helyhez közel működött a híres Rózsakert. Nyertes pályázatnak köszönhetően idén egy új, nagyobb méretű színpad várja a közönséget, mondta Bukovinszky Zsolt ügyvezető-főszerkesztő.

„Most is nagyon nagy az érdeklődés erre a programra. Kétszázan rendeltek már vacsora jegyet és természetesen bárki eljöhet ide, regisztráció nélkül, aki szeretné élvezni a programot. Lesznek kiegészítő programjaink is, a plakáton még nem jelent meg, de mivel nagy sikere van a Panoptikum című kiállításnak, ami a múzeumban látható. Negyedóránként egy séta keretében el fogják majd vezetni a múzeum munkatársai a látogatókat, és azt gondolom, hogy tartalmasan eltölthető így majd az este nemcsak itt az Olvasó mellett, hanem ebben a kulturális negyedben” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezetője.

A látogatók a „Rózsakert képeken” című kiállítást is megnézhetik. A tárlat az Ózdi Muzeális Gyűjtemény anyagából válogatott korabeli fotók segítségével mutatja be az egykori kert történetét. Idén is kinyit a Fröccsterasz, ahol többféle borital közül lehet majd választani. Újra játszhatnak majd a lengőtekével, mely korábban is sok érdeklődőt vonzott. Az ÓMI Zenés Színház tagjai is minden évben részesei az estnek. A társulat idén új repertoárral szeretné megörvendeztetni a közönséget, az „Egy csók és más semmi” címmel, Eisemann Mihály slágereiből adnak elő egy csokorra valót. Este nyolc órától lép a színpadra Falusi Mariann zenésztársaival, aki legutóbb a Pózdium című talkshow vendége volt. A népszerű beszélgetős műsorban is nagy sikert aratott előadott dalaival. Hétvégén az ózdi közönségnek több mint másfél órás koncerttel készül zenésztársaival a jazzénekes.

„Nagyon készülünk a zenekarommal, Ózd nekünk egy csodálatos hely, nagyon sokszor léptünk már ott fel. Fantasztikus emlékem van arról, amikor legutóbb együtt énekeltünk a közönséggel egy Pa-Dö-dő dalt, amit nem igazán szerettem volna egy szomorú emlék miatt, de ti megoldottátok és tényleg nagyszerű volt. Most nem ilyen dolgok lesznek, hanem abba szeretnélek benneteket beavatni kedves közönség, hogy hogyan készítek el egy műsort. Ennek megfelelően lesz sok háttér információ, érdekesség és abban a pillanatban születik meg minden az orrotok előtt, amikor elkezdjük játszani a zenészekkel és természetesen veletek. Mindenkit várok szeretettel egy jó kis éneklésre, hajrá ózdiak, jövünk!” - mondta Falusi Mariann, énekesnő.

A koncertet követően utcabállal ér véget az időutazás, ahol zenél Csuti és Judy. Az Olvasó és a Kaszinó közé varázsolt Rózsakertben újra a hatvanas-hetvenes években érezhetik magukat az érdeklődők az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. szervezésének köszönhetően.