Egyöntetű igen. Bizottsági hatáskörben hoztak döntéseket
Önkormányzat
2024. júl. 22.

Egyöntetű igen. Bizottsági hatáskörben hoztak döntéseket

Ingatlan értékesítésekkel, átvételekkel és eszközök selejtezésével kapcsolatos döntések kerültek szóba a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság mai rendkívüli ülésén.

A grémium tizennégy napirendi pontot tárgyalt, melyek mindegyikéről bizottsági hatáskörben döntöttek. Több ingatlant Somsályfő telepen adtak el, de a listán szerepelt Bánszállás telep, a Pázmány út és az Alkotmány út is. A tagok földterületek eladásáról is döntöttek, illetve két zártkerti ingatlannak is új tulajdonosa lett, egyet pedig térítésmentesen átvett az önkormányzat. Az ülés végén olyan eszközök selejtezéséről is tárgyaltak, amelyeket a Széchényi István Katolikus Technikum és Gimnázium részére korábban ingyenesen használatba adtak. Heltovics Miklósné javaslatot tett arra, hogy az említett elektronikai eszközöket rászorulóknak adományozzák. A SZIKSZI igazgatóhelyettese reagált a felvetésre, miszerint a kiselejtezett műszaki berendezések elektronikai hulladéknak minősülnek, így azok már használhatatlanná váltak. Minden pontot egyöntetű igennel fogadtak el a tagok.

„A mai bizottsági ülésen a bizottság körébe utalt napirendi pontokat tárgyaltuk. Tizennégy napirendi pont volt. Többségében ingatlan értékesítés, Somsály, Bánszállás városrészeken. Összesen közel kilencmillió forint értékben értékesítettünk ingatlanokat” - mondta Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.