Kedvezményes helyiségbérlet kezdő ózdi vállalkozásoknak
Város
2024. júl. 16.

Kedvezményes helyiségbérlet kezdő ózdi vállalkozásoknak

Kedvezményes helyiségbérleti díjakkal segíti az önkormányzat a kezdő ózdi vállalkozásokat, gazdasági társaságokat. A pályázatot az Ózdinvest Kft.-vel közösen indították útnak.

Dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője elmondta, hogy közreműködőként vesznek részt a pályázati programban, amelyet Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere szorgalmazott. Olyan kezdő vállalkozások, gazdasági társaságok élhetnek a lehetőséggel, amelyek 2024-ben alakultak, vagy most fognak létrejönni.

„A kedvezménynek az a lényege, hogy a bérleti jogviszony első évében a piaci bérleti díjnak csak a húsz százalékát kell megfizetni, a második évtől kezdve az ötven százalékát kell megfizetni, és teljes bérleti díjat a bérleti jogviszony harmadik évétől kezdődően kell majd fizetni. A kedvezményes körbe egy olyan portfólió került kiválasztásra, amely a különböző vállalkozástípusok számára biztosít valós alternatívát arra, hogy különböző vállalkozási tevékenységekhez meg tudják maguknak találni a megfelelő ingatlantípust” - mondta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Az óvadék a bérleti díjhoz igazodik, így erre is vonatkozik a kedvezmény. Az Árpád vezér út 27. szám alatt található 208 négyzetméteres helyiség is sok szép napot megélt. A volt Bükk Étterem mellett található rész kávézóként is üzemelt, a helyet többen Árpád Étteremként ismerik. Látványkonyhaként működött, sokáig iskoláknak, óvodáknak is főztek itt, de még konditeremként is funkcionált. Egy ideje már az Ózdinvest Kft. tulajdonában van.

„Elég nagy vendéglátómúlttal rendelkezik ez a helyiség, most az önkormányzat kedvezményes pályázatot hirdetett, amelynek keretében ma újra megtekintették a helyiségeket és úgy néz ki, hogy tetszett az érdeklődőknek. A napokban eldől a helyiség sorsa” - tette hozzá Kuna István, az Ózdinvest Kft. műszaki vezetője.

Egyelőre hét helyiség került be a lehetőségek közé, de érdemes bemenni az Október 23. téren található irodába hétfőn, szerdán, vagy pénteken ügyfélfogadási időben, hiszen ott személyre szabott, egyedi ajánlatokkal és bővebb felvilágosítással állnak az érdeklődők rendelkezésre.

Volt Bükk Étterem, Árpád Vezér út 27. - 208 m2
Volt kávézó, Árpád Vezér út 27. - 176 m2
Iroda, Nemzetőr út 4. - 10,1 m2
Volt tornaterem, Somsály út 16. - 80,5 m2
Volt Európa Étterem, Vasvár út 60. - 252 m2
Iroda, Vasvár út 60. - 23 m2
Üzlet, Vasvár út 59-69. - 30 m2