XCO Magyar Kupa Hangonyon
Sport
2024. júl. 8.

XCO Magyar Kupa Hangonyon

Hangonyon folytatódott a harmadik futammal az XCO Magyar Kupa. Az U9-től egészen a Master és Elit kategóriákig voltak nevezők.

A Borsod MTB Series 2. futama után ismét Hangonyon fogadta az olimpiai szakág versenyzőit az Ózdi Kerékpáros Egyesület. Ezúttal az XCO Magyar Kupa sorozat 3. futamát rendezték meg, ami egyúttal nemzetközi pontszerző verseny is volt.

„A tagság mindig igyekszik helytállni. Évről évre egyre magasabbra tesszük azt a bizonyos lécet. Nem mondom, hogy könnyű megugorni, mert mindig akadnak a rendezésben váratlan dolgok, de persze igyekszünk kiküszöbölni és azt gondolom, hogy ez elég jól megy már. Az évek során olyan rutinra tettünk szert, hogy most már jól kezeljük ezeket a helyzeteket” - mondta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A nemzetközi versenyre számos országból érkeztek. A legnépesebb mezőny az utánpótlás korosztályokban gyűlt össze, akik a délelőtt folyamán mérték össze tudásukat.

„A mai napon nagyon meleg volt, úgyhogy duplán olyan nehéz volt a verseny, mint amilyen lehetett volna, de igazából szeretem ezt a pályát, elég jó. Inkább erőpálya, mint technikás, de szerintem azért elég jó pálya” - fogalmazott Kiss Nikoletta Bettina, a Bike-Zone Gödöllő versenyzője.

Az U9-estől egészen a Master és Elit kategóriákig érkeztek kerékpárosok. A korosztályoknak megfelelően négy pálya állt a versenyzők rendelkezésére. A szervezők módosítottak a korábbi nagy pályán, így keményebb és technikásabb lett az új szakasz. Volt olyan csapatvezető, aki kifejezetten örült a módosításoknak, mert izgalmasabbnak találta az új pályát.

„Debrecenből érkeztünk, a DSI Cycling Team versenyzőit hoztuk el. Tizenegy fővel volt jelen a csapat, a várakozásnak megfelelően dobogós helyen végeztünk, illetve a kicsiknek lehetőség volt arra, hogy belépő szintű versenyeken részt vegyenek és versenyezzenek” - emelte ki Kovács Béla, a DSI Cycling Team vezetője.

A felnőttek kora délután rajtoltak el és vágtak neki a nagy pályának. A Master 2 férfi kategóriában az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagja, Kovács István Pityikusz is elindult, majd megnyerte kategóriáját a hazai pályán.