Idén hat diák részesült polgármesteri elismerésben a kitűnő érettségi eredményekért
Város
2024. júl. 4.

Idén hat diák részesült polgármesteri elismerésben a kitűnő érettségi eredményekért

Kitűnő érettségi eredményeikért kaptak elismerést a város diákjai. Janiczak Dávid, polgármester nyújtotta át számukra az oklevelet és kifejezte gratulációját is.

Lezárultak az idei érettségi vizsgák. A tanulók már az eredményeket is megtudták. Városunkban már hagyománnyá vált, hogy azok az ózdi diákok, akik kiváló eredményt értek el pénzjutalomban és elismerő oklevében részesülnek, amelyeket a polgármester személyesen ad át. Most hat diákot fogadott a Városházán.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az eredményekről megemlékezzen a városvezetés is. Láthatjuk, hogy a tanulmányi ösztöndíj is milyen sikert aratott. Egyre több jó tanuló van a városban, akik megérdemlik az önkormányzat által biztosított ösztöndíjat. Ebben az évben büszkék lehetünk, hiszen hatan szín jelesre érettségiztek és mindenkinek van emeletszintű érettségije is, valakinek nem is egy, hanem kettő. Nagyon határozott tervekkel rendelkeznek a jövőt illetően, és főként olyan fiatalok érték el ezt a szín jeles érettségit, akik egyébként az egész tanulmányuk során kapták a tanulmányi ösztöndíjat is. Úgyhogy én nagyon örülök neki, hogy elismerhetjük az ilyen tehetségeket, és ezzel is még egy lökést, biztatást adhatunk ahhoz, hogy a karrierjük felfelé íveljen és további sikereket érjenek el” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulói közül Budinszki Botond, Csrefkó Ajna, Fükő Zsombor és Jónás Bence Dávid vehetett át jutalmat. A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumból Kretyánszky Ádám és Mészáros Mirjam kitűnő bizonyítványát ismerték el.

A diákok sokat készültek az érettségire, elmondásuk szerint tartottak a vizsgáktól, volt bennük drukk bőven. A kemény munka és tanulás azonban meghozta gyümölcsét. Mindenkinek határozott elképzelései vannak a továbbtanulással és a jövővel kapcsolatban.

„Úgy gondolom, hogy mindenképpen nehéz volt, viszont sikerült felkészülnöm és így semmi sem ért meglepetésként, úgyhogy rendkívül jól sikerült az érettségi. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemre jelentkeztem. Szerintem lesz elég pontom ahhoz, hogy bejussak. Minden álmom az, hogy segíthessek másokon. Rendkívül érdekel a biológia, a kémia. Úgy vélem az orvoslás egy nagyon szép hivatás, én ezt fogom választani” - mondta Jónás Bence Dávid, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

„A Budapesti Corvinus Egyetemre tervezek menni, gazdálkodás és menedzsment szakra. Azért választottam ezt a szakot, mivel több irányba is el lehet vele indulni az életben. Szóval ez még a jövőre tartozik, hogy mi lesz a végső cél” - fogalmazott Mészáros Mirjam, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

A megérdemelt jutalmak átadását beszélgetés követte, amely során a tanulók jövőbeli terveikről meséltek. A polgármester néhány jó tanáccsal is ellátta a fiatalokat, és gratulációját is kifejezte, valamint sok sikert kívánt az elkövetkezőkhöz. A nyarat leginkább pihenéssel és utazással szeretnék tölteni a kamaszok, kiélvezve a szünidőt egy új kezdet előtt.