Háromszáz méteren újult meg a járda a Dózsa György úton
Fejlesztés
2024. júl. 3.

Háromszáz méteren újult meg a járda a Dózsa György úton

Mintegy háromszáz méteren kapott új burkolatot a sajóvárkonyi Dózsa György út melletti járda. A fejlesztés a városrehabilitációs keret második szakaszában valósult meg.

Javában zajlanak a városrehabilitációs keret második ütemének fejlesztései. A sajóvárkonyi Dózsa György úton található járda felülete igen rossz állapotban volt, így ennek felújítása már időszerűvé vált. A gyalogút új burkolatára több mint 8 millió forintot különített el az önkormányzat.

„Itt egy 300 méteres szakaszon újítottuk fel a járdát. Új aszfaltburkolatot kapott, ebből egy olyan 40 méteren teljesen vadonatúj járda épült. Közel 24 köbméter aszfaltot használtunk fel a munkálatok során” - emelte ki Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

A Dózsa György úton csak az úttest egyik oldalán található járda, ezért is volt rendkívül fontos a felújítás.

„A városrehabilitációs keret második fordulójában került sor itt Sajóvárkonyon a Dózsa György úti járda újraaszfaltozására, amire nagyon nagy szükség volt, hiszen már balesetveszélyes volt ez a szakasz. Váradi József képviselő úr tette a javaslatot a keret felhasználásának ennek a szegmensére. Mostanra a munkálatok elkészültek, úgyhogy mindenki bátran használhatja. Bízom benne, hogy fogják is, mert jelenleg is itt mellettünk jönnek az úton” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Annak ellenére, hogy a járda már alkalmas a gyalogos közlekedésre, még mindig sokan az úttesten sétálnak, ami igen balesetveszélyes. A városvezetés abban bízik, hogy a járókelők is mielőbb birtokba veszik a felújított szakaszt.