Bizonyítványosztás – Tanévzáró ünnepséget tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
Oktatás
2024. júl. 2.

Bizonyítványosztás – Tanévzáró ünnepséget tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

Kiosztották a bizonyítványt az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak. Könyveket, okleveleket is kaptak a legeredményesebb tanulók.

Himnusszal nyitották meg a tanévzáró ünnepséget az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói. Az eseményt az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos termében rendezték. Sok diák és szülő érkezett az eseményre. Az intézményvezető rövid beszédét követően több könyvet is kiosztottak a tanulók között. Az intézmény idén töltötte hetvenedik születésnapját, amelyet novemberben megünnepeltek. Mozgalmas éven vannak túl a tanulók.

„A szokásos koncertjeinken túl nagyon sok városi fellépést vállaltunk a Digitális Erőműben, az Olvasóban különböző alkalmakkor. Fellépéseket teljesítettünk, aminek nagyon örültünk, hiszen ez nekünk megmutatkozási lehetőség és ez fontos a művészeti iskola számára” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A képzőművészeti tanszak évzáró kiállítását is megtekinthették a jelenlévők. A paravánokra a tanulók egész éves munkája felkerült. Több produkcióval is készületek a növendékek. A résztvevők fuvolát, szintetizátort és éneket is hallhattak. A zenetanulás jótékonyan hat a gyerekekre, nem csak a tanulást segíti, de a kreativitást és az önkifejezést is erősíti.

„Legkisebb gyermekem Elek Attila tanul zongorázni, Bukta Éva néninél. Immáron négy éve, nagyon szeret ide járni, és én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen hasznos a gyerekeknek értelmileg is és érzelmileg is, egy kicsit fejlődnek ezáltal” - nyilatkozta Zsuga Katalin.

A diákok átvették tanáraiktól a bizonyítványt. A növendékek megköszönték tanáraik egész éves munkáját. A következő tanévre július 3-án azaz holnap lesz lehetőség beiratkozni reggel nyolctól délután három óráig az intézményben. Aki kedvet kap a zenéléshez még ősszel is jelentkezhet.