Főzőverseny, sztárfellépők, jó hangulat – Harmadik alkalommal rendezték meg a Szennai Juniálist
Szabadidő
2024. júl. 2.

Főzőverseny, sztárfellépők, jó hangulat – Harmadik alkalommal rendezték meg a Szennai Juniálist

Főzőversennyel, fellépőkkel és színes programokkal várták az érdeklődőket Szennán a Közösségi Ház melletti téren. Idén a töltött paprika és a legényfogó leves volt a nyerő.

Benépesült Szennán a Közösségi Ház melletti tér. Felhúzott sátrak, árusok, ugrálóvár és színpad várta az erre látogatókat. Harmadik alkalommal rendezték meg a Szennai Juniálist. A rendezvény megálmodója és főszervezője Miló Tamás, akinek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a térségben lakókat.

„Ez nemcsak az én érdemem, hanem nagyon nagy segítséget nyújtanak nekem benne a helyiek is, akik az előkészületekben rengeteget segítettek. Most is a mai nap rengeteget úgymond bedolgoznak ebbe a rendezvénybe. Etetnek, itatnak, takarítanak. Szóval egy nagyon jó kis csapat áll mögöttem” - emelte ki Miló Tamás, főszervező.

Az egész napos programsorozat a hagyományoknak megfelelően főzőversennyel indult. Szabad tűzön, bográcsban kellett elkészíteni az ételeket. Volt többek közt lecsós hús, legényfogó leves velővel, babgulyás, toros káposzta és töltött paprika is.

„Nagyjából saját termékekből készült. Ez a saját paradicsomlevünkből van, saját hízó lett levágva. Úgyhogy megpróbáljuk ezzel. És beleadtuk a szívünket” - mondta Szarvas Tamás.

Idén kilenc csapat nevezett. A háromtagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, az értékelésnél több szempontot is figyelembe vettek.

„Azt vettük figyelembe, hogy milyen ízek vannak, mennyire jó az ételnek az állaga, mennyire volt benne több munka. Attól függetlenül, hogy egy bográcsban elkészült ételről van szó, látni kellett a munkafolyamatokat, a konyhatechnológiát, amit bele tettek” - nyilatkozta Tóth Péter, zsűritag.

Kora délután volt az eredményhirdetés. Harmadik helyen végeztek a Szajkók, a képzeletbeli dobogó második fokára pedig a Fakanál forgatók állhattak. A főzőverseny abszolút győztese Varga Orsolya lett, aki töltött paprikát készített főtt krumplival és bodakkal. A színpadot időközben elfoglalták a Dance Square SE táncosai, akik egy latin mixszel szórakoztatták a közönséget.

A Juniálison több kiegészítő program várta a látogatókat. A gyerekek körében igen népszerű volt az ugrálóvár, az arcfestés és a plüss pónin lovaglás. Az árusok gumicukorral, retró fagyival, vásárfiával települtek ki. A táncosok után a zenészek vették birtokba a teret. Először Barkóczi Beáta énekelt jól ismert slágereket, majd Szécsi Viktória és Vízi Viktor szórakoztatta a nagyérdeműt. A Nagyanyám Blues-A ismét fergeteges bulit csapott.

A tombolasorsolás után Postás Józsi mulatós dalaira többen táncra perdültek. Az est sztárvendége az X-faktorból ismert ReNé volt, aki fantasztikus Máté Péter dalokat adott elő. A Juniális utcabállal zárult, ahol Csorba Tamás húzta a talpalávalót.