Fokozott ellenőrzés a strandon
Rendőrség
2024. jún. 25.

Fokozott ellenőrzés a strandon

Tovább folytatódik az együttműködés a rendőrség és a város strand üzemeltetője között. A szakemberek szerint az a legfontosabb, hogy ne hagyjuk őrizetlenül értéktárgyainkat.

Már a hétköznapokon is egyre több a vendég az Ózd Városi Strandfürdőben. A nyári szünet kezdetével sok család dönt úgy, hogy a medence hűs vizében vészeli át a nagy meleget. A strandolókkal azonban gyakran megérkeznek a tolvajok is.

„Nagyon örülök, hogy ebben az évben is sikerül együttműködni a rendőrséggel. A rendőrkapitány úrnak köszönhetően a munkatársai állandó felügyeletet fognak adni a strandon. Az ő feladatuk az lesz, hogy a rendfenntartásban segítsenek az úszómesternek a strand területén. Ennek köszönhetően a bűnmegelőzésben is jelentős részt vállalnak” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fürdőzők számára mindig nagy fejtörést okoz, hogy hova tegyék a strandra bevitt telefont vagy pénztárcát. Sokan egyszerűen csak lerakják a holmikat egy padra, egy plédre, vagy éppen a pokróc alá. A tolvajok kapva kapnak az ilyen alkalmakon, hiszen a tömegben senkinek nem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát és elindul a kijárat felé.

„Kollégáim a strandfürdő területén visszatérő ellenőrzést fognak végrehajtani. Kifejezetten bűnmegelőzési célzattal a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében. Egyúttal felhívnám a figyelmét a strandra érkező vendégeknek, hogy értéktárgyaikat ne hagyják őrizetlenül. Ne teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy áldozattá váljanak” - hangsúlyozta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A korábbi évekhez hasonlóan a strandszezonban iskolaőrök is segítik a rendfenntartók munkáját. Ha minden óvatosságunk ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válnánk, azonnal értesítsük az illetékeseket és hívjuk a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.